Recept na Plněná paprika

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Paprika plněná mletým masem s rajskou omáčkou plněné papriky s masem, paprika plněná mletým masem, plněné papriky v troubě, papriky s rajskou omáčkou, plněná paprika s knedlíkem, české plněné papriky, domácí rajská omáčka, masová směs do paprik, recept na plněné papriky, mleté maso recepty, papriky v troubě recept, masové koule s rajskou, tradiční česká jídla, rajská omáčka s masem, papriky na pečení, papriky s masovou náplní, rodinný oběd recepty, jednoduché plněné papriky, paprika kapiová plněná, česká kuchyně papriky, omáčka a knedlík recept
Plněná paprika
  • Plněná paprika -

Ingredience pro recept

0,5 kgmletého masa
1 ksvejce
mletý černý pepř
sůl
2 stroužkyčesneku
majoránka
strouhanka
4-5 ks papriky

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, majoránku, strouhanku dle potřeby a vše pořádně promícháme. Paprikám odřízneme vršek, očistíme je a naplníme mletým masem. Ze zbytku uděláme koule. Dáme na pekáček trochu posolíme a podlejeme vodou a dáme péci. Podáváme nejlépe s rajskou omáčkou a knedlíkem.

 

Paprika plněná mletým masem s rajskou omáčkou

INGREDIENCE:
- Papriky (celé, ideálně kapie)
- Mleté maso (vepřové, hovězí nebo směs)
- Vejce
- Sůl
- Pepř
- Česnek (prolisovaný)
- Majoránka
- Strouhanka (dle potřeby)
- Voda (na podlití)

POSTUP:

1) Masová směs
Do mísy dáme mleté maso.
Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, majoránku a strouhanku podle potřeby.
Směs důkladně promícháme.

2) Příprava paprik
Paprikám odřízneme vršek a odstraníme semínka.
Naplníme je masovou směsí.
Ze zbytku směsi uděláme masové koule.

3) Pečení
Naplněné papriky i koule dáme do pekáčku.
Mírně posolíme a podlijeme trochou vody.
Pečeme při 180–200 °C, dokud nejsou papriky měkké a maso propečené.

4) Podávání
Podáváme s domácí rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.

TIPY:
- Do masové směsi můžeš přidat cibuli nebo rýži, jako u klasických plněných paprik.
- Papriky lze dusit i v hrnci přímo v rajské omáčce.
- Pro šťavnatější výsledek použij směs vepřového a hovězího masa.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!