Recept na Pivní guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí guláš s pivem hovězí guláš s pivem, pivní guláš, český guláš na pivu, hovězí guláš recept, guláš s cibulí a pivem, tradiční český guláš, hustý guláš recept, pivo v guláši, maso na cibuli, hovězí maso na pivě, domácí guláš, omáčka s pivem, české masové recepty, pomalu dušené maso, guláš s majoránkou, knedlík a guláš recept, guláš s protlakem, klasický hospodský guláš, masová omáčka hovězí, pečený guláš, zimní vydatná jídla, guláš do hrnce, guláš pro rodinu
Pivní guláš.jpg

Ingredience pro recept

sádlo
6 kscibule
800 ghovězí kližky
250 mlpiva
100 grajského protlaku
sůl
pepř
drcený kmín
polohrubá mouka
majoránka

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme dozlatova najemno nakrájené cibule. Přidáme maso a zprudka osmažíme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna šťáva nevydusí. Pak maso podlijeme pivem a necháme znovu úplně vydusit. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme 15 minut, dochutíme majoránkou a ještě povaříme dalších 5 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

 

Hovězí guláš s pivem

INGREDIENCE:
- Hovězí maso (na kostky)
- Sádlo
- Cibule (najemno)
- Pivo (světlé, 1 láhev nebo dle potřeby)
- Rajčatový protlak
- Horká voda
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Majoránka
- Polohrubá mouka (na zahuštění)

POSTUP:

1) Maso
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2) Cibule
Ve větším hrnci rozpustíme sádlo.
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova.

3) Opečení masa
Přidáme maso a zprudka orestujeme.
Přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se tekutina úplně nevydusí.

4) Pivo
Když je maso vysmažené na tuku, podlijeme pivem.
Vaříme, dokud se pivo téměř zcela nevydusí – vytvoří tmavší základ.

5) Protlak a voda
Vmícháme rajčatový protlak.
Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř zakryté.
Osolíme, opepříme a přidáme kmín.

6) Dušení
Dusíme doměkka – podle druhu masa 1,5 až 2 hodiny.

7) Zahuštění
Vodu rozmícháme s polohrubou moukou a vlijeme do guláše.
Vaříme 15 minut, aby mouka ztratila syrovou chuť.

8) Dochucení
Přidáme majoránku a vaříme ještě 5 minut.

9) Podávání
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

TIPY:
- Pivo vybírej spíše světlé – tmavé dodá sladko-hořkou chuť.
- Pokud chceš chuť zvýraznit, přidej lžičku hořčice nebo uzenou papriku.
- Guláš je nejlepší druhý den, kdy se chutě krásně rozleží.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!