Recept na Pečená kližka

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečená kližka v hořticové omáčce. Autor: Romča Langerová hovězí kližka recept, kližka na hořčici, pečená kližka v troubě, romča langerová recept, hovězí s hořčicovou omáčkou, kližka s okurkami, maso na vývaru, hovězí maso na omáčce, pomalu pečená kližka, tradiční hovězí recepty, česká kuchyně maso, hovězí na cibuli, kližka do měkka, hořčicová omáčka recept, vepřové a hovězí omáčky, domácí hovězí recepty, maso na hořčici, nejlepší kližka recept, hovězí maso pečeně, omáčka s okurkami, dušená kližka
Pečená kližka

Ingredience pro recept

3 kscibule
1 kghovězí kližky
sůl
pepř
pikantní hořčice
hovězí vývar
6 ksnakládaných okurek
hladká mouka

Cibuli očistíme a osmahneme na oleji. Pak přidáme a z obou stran z prudka opečeme maso, které osolíme, opepříme a potřeme hořticí /dle chuti/, pak zalijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky na kolečka a pečeme zakryté do měkka. Až je maso měkké, vyndáme jej z pekáčku, omáčku dle potřeby zředíme vývarem, zaprášíme moukou a krátce povaříme.

 

Pečená kližka v hořčicové omáčce
(Autor: Romča Langerová)

INGREDIENCE:
- Hovězí kližka (v celku nebo větších porcích)
- Cibule (najemno)
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Hořčice (dle chuti – plnotučná, kremžská nebo dijonská)
- Vývar (na podlití)
- Nakládané okurky (na kolečka)
- Hladká mouka (na zahuštění)

POSTUP:

1) Základ
Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a na oleji osmahneme dozlatova.

2) Opečení masa
Do cibule vložíme kližku a zprudka ji opečeme z obou stran.
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí podle chuti.

3) Pečení
Zalijeme vývarem tak, aby bylo maso alespoň do poloviny ponořené.
Přidáme nakrájené okurky na kolečka.
Pekáč přikryjeme a pečeme při 160–180 °C do měkka (dle velikosti masa 2–3 hodiny).

4) Omáčka
Měkké maso vyjmeme.
Omáčku podle potřeby zředíme vývarem.
Lehce zaprášíme hladkou moukou, promícháme a krátce povaříme, aby zhoustla.

5) Podávání
Kližku nakrájíme a přelijeme hořčicovou omáčkou.
Podáváme s bramborami, rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

TIPY:
- Dijonská hořčice dodá pikantnější chuť.
- Okurky přidávají jemnou kyselost – lze přidat i trochu láku.
- Pokud chceš výraznější omáčku, přidej lžíci smetany nebo lžičku medu k vyvážení.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!