Recept na Mexický guláš 1

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Masový mexický guláš od Romči Langerové mexický guláš, masový mexický guláš, romča langerová recept, guláš s fazolemi, guláš s houbami, pikantní guláš, mexická kuchyně inspirovaná, masové směsi, guláš s paprikami, guláš s rajčaty, dušené maso recept, hovězí mexický guláš, vepřový mexický guláš, chilli guláš, ostrý guláš, guláš s oreganem, domácí guláš recepty, guláš s mexickou zeleninou, sádlo na guláš, tradiční guláše, fazolový guláš, masový guláš do hrnce, hutný guláš recept
Mexický guláš 1

Ingredience pro recept

3 lžícesádla
2 kscibule
750 ghovězího masa
sůl
kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 kschilli paprička
3 stroužkyčesneku
1 hrstčervených fazolí
1 hrstsušených hub
dobromysl
1 kszelené papriky
2 ksrajčat
1 kszelenina Mexická směs

Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso nakrájíme na malé kousky a opečeme na sádle s cibulí. Osolíme, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkkému masu přidáme namočené fazole a houby, dobromysl a dusíme do měkka.
Zvlášť na kousku sádla osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a zelené papriky, přidáme pokrájená rajčata a vše dusíme, nakonec zeleninu mexická směs a smícháme s gulášem.

 

Masový mexický guláš 
(Autor: Romča Langerová)

INGREDIENCE:
- Sádlo
- Cibule (najemno + další cibule na kolečka)
- Maso (vepřové nebo hovězí, nakrájené na malé kousky)
- Sůl
- Kmín
- Sladká paprika
- Pepř
- Chilli papričky
- Česnek (na plátky)
- Voda nebo vývar (na podlití)
- Fazole (namočené, ideálně přes noc)
- Houby (sušené nebo čerstvé)
- Dobromysl (oregano)
- Zelené papriky (na kolečka)
- Rajčata (pokrájená)
- Mexická zeleninová směs

POSTUP:

1) Základ guláše
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme maso nakrájené na malé kousky a společně opečeme.
Osolíme, okořeníme kmínem, paprikou a pepřem.
Přidáme chilli papričky a česnek nakrájený na plátky.

2) Dušení masa
Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou.

3) Přidání fazolí a hub
K poloměkkému masu přidáme namočené fazole a houby.
Přisypeme dobromysl (oregano).
Dusíme dál, až je maso i fazole měkké.

4) Zeleninová směs
Zvlášť na kousku sádla osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a zelené papriky.
Přidáme pokrájená rajčata a krátce podusíme.
Nakonec přidáme mexickou zeleninovou směs a necháme ji změknout.

5) Spojení obou částí
Zeleninovou směs přidáme do masa a promícháme.
Provaříme několik minut, aby se chutě dokonale spojily.

6) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami, chlebem nebo tortillou.

TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej uzenou papriku nebo pár kapek worcesteru.
- Pokud chceš hustší omáčku, část fazolí rozmačkej.
- Výborné i s nastrouhaným čedarem na talíři.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!