Recept na Mexický guláš 1
Ingredience pro recept
| 3 lžíce | sádla |
| 2 ks | cibule |
| 750 g | hovězího masa |
| sůl | |
| kmín | |
| mletá sladká paprika | |
| mletý černý pepř | |
| 2 ks | chilli paprička |
| 3 stroužky | česneku |
| 1 hrst | červených fazolí |
| 1 hrst | sušených hub |
| dobromysl | |
| 1 ks | zelené papriky |
| 2 ks | rajčat |
| 1 ks | zelenina Mexická směs |
Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso nakrájíme na malé kousky a opečeme na sádle s cibulí. Osolíme, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkkému masu přidáme namočené fazole a houby, dobromysl a dusíme do měkka.
Zvlášť na kousku sádla osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a zelené papriky, přidáme pokrájená rajčata a vše dusíme, nakonec zeleninu mexická směs a smícháme s gulášem.
Masový mexický guláš
(Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- Sádlo
- Cibule (najemno + další cibule na kolečka)
- Maso (vepřové nebo hovězí, nakrájené na malé kousky)
- Sůl
- Kmín
- Sladká paprika
- Pepř
- Chilli papričky
- Česnek (na plátky)
- Voda nebo vývar (na podlití)
- Fazole (namočené, ideálně přes noc)
- Houby (sušené nebo čerstvé)
- Dobromysl (oregano)
- Zelené papriky (na kolečka)
- Rajčata (pokrájená)
- Mexická zeleninová směs
POSTUP:
1) Základ guláše
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme maso nakrájené na malé kousky a společně opečeme.
Osolíme, okořeníme kmínem, paprikou a pepřem.
Přidáme chilli papričky a česnek nakrájený na plátky.
2) Dušení masa
Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou.
3) Přidání fazolí a hub
K poloměkkému masu přidáme namočené fazole a houby.
Přisypeme dobromysl (oregano).
Dusíme dál, až je maso i fazole měkké.
4) Zeleninová směs
Zvlášť na kousku sádla osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a zelené papriky.
Přidáme pokrájená rajčata a krátce podusíme.
Nakonec přidáme mexickou zeleninovou směs a necháme ji změknout.
5) Spojení obou částí
Zeleninovou směs přidáme do masa a promícháme.
Provaříme několik minut, aby se chutě dokonale spojily.
6) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami, chlebem nebo tortillou.
TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej uzenou papriku nebo pár kapek worcesteru.
- Pokud chceš hustší omáčku, část fazolí rozmačkej.
- Výborné i s nastrouhaným čedarem na talíři.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






