Recept na Mexický guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí guláš s hráškem podávaný s rýží hovězí guláš s hráškem, guláš s rýží, hovězí guláš recept, maso na kostky, guláš s rajským protlakem, český guláš, hrášek v guláši, masový guláš, guláš s paprikou, guláš do zlatova, guláš na cibuli, vydatné hovězí jídlo, hovězí ragú, dušené hovězí maso, guláš s bujónem, klasický guláš recept, hovězí omáčky, guláš s pálivou paprikou, guláš se sýrem a rýží, sombrero talíř prezentace, domácí guláš, jednoduchý guláš, rodinné recepty hovězí, česká kuchyně guláš
Mexický guláš.jpg

Ingredience pro recept

750 ghovězího masa
2 kscibule
sůl
pepř
70 grajského protlaku
2 lžícemleté sladké papriky
2 lžícemleté pálivé papriky
1 kostkamasoxu
200 ghrášku
4 lžícehladké mouky
podravka
100 gnastrouhaného sýra

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli osmažíme na oleji dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme rajský protlak, sladkou i pálivou papriku, masox, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do hotového guláše přidáme rozmražený hrášek, směs zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a necháme deset minut povařit. Nakonec dochutíme guláš solí a Podravkou. Podáváme s dušenou rýží, kterou upravíme doprostřed talíře a posypeme sýrem. Kolem rýže nalijeme guláš tak, aby vznikl dojem mexického sombrera.

 

Hovězí guláš s hráškem podávaný s rýží

INGREDIENCE:
- Hovězí maso (na kostky)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Sůl
- Pepř
- Rajský protlak
- Sladká paprika
- Pálivá paprika
- Masox nebo jiný bujón
- Voda (na podlití)
- Hladká mouka (na zahuštění)
- Studená voda (na rozmíchání mouky)
- Mražený hrášek
- Podravka nebo jiná zeleninová směs koření
- Rýže (na přílohu)
- Sýr (nastrouhaný, na posypání rýže)

POSTUP:

1) Masový základ
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
Cibuli osmažíme na oleji dozlatova až dohněda.
Přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran.

2) Dochucení
Přidáme rajský protlak, sladkou i pálivou papriku, masox.
Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

3) Hrášek a zahuštění
Když je maso měkké, přidáme rozmražený hrášek.
Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Vaříme ještě cca 10 minut, aby se chutě spojily a mouka provařila.

4) Dochucení
Dochutíme solí a Podravkou.

5) Podávání s rýží
Rýži uvaříme klasicky. Na talíři ji vytvarujeme doprostřed do kopečku.
Posypeme sýrem.
Kolem rýže nalijeme guláš tak, aby to vzhledově připomínalo mexické sombrero.

TIPY:
- Pro výraznější chuť cibuli smaž déle, až lehce karamelizuje.
- Hrášek nepřevařuj — stačí jen prohřát.
- Sýr může být eidam, gouda nebo parmazán.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!