Recept na Kefty s grilovanou zeleninou

přidal(a) Administrátor
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kefty s grilovanou zeleninou

Ingredience pro recept

olej
sůl
libovolná zelenina
1 polévková lžícekoření čubrica
1-2 lžičkydrceného pepře
2 lžícejemně nasekané petrželky
3 kscibule
500 ghovězího masa
Hovězí kefty s lahodnou zeleninou dle Vaší chuti. Autor: Nikola Behenská hovězí kefty, Nikola Behenská, grilované maso, kefty na špejli, hovězí maso, balkánská kuchyně, čubrica, ajvar, zelenina, cuketa, lilek, rajče, grilování, pečené maso, domácí recept, zdravé jídlo, recept na kefty, vaření, jídlo

Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí,
směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme.
Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily. Z masa tvarujeme válečky,
do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku.
Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.

Příloha : jakákoli zelenina kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka.
Cuketu a lilek posolíme a necháme "vyronit", osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata tez posypeme kořením.
Z každé strany chviličku grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já.
Na talíř jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU.

 

Hovězí kefty s lahodnou zeleninou dle vaší chuti

(Autor: Nikola Behenská)

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (mletého, ideálně směs kýty a krku)

  • 1 cibule (na jemno)

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

  • 2 lžíce oleje (na tvarování a potírání)

  • Dřevěné špejle (na grilování)

Na zeleninovou přílohu:

  • 1 menší cuketa

  • 1 lilek

  • 2 rajčata

  • Koření čubrica (nebo oblíbená směs bylinek)

  • Máslo nebo olej (na opékání)

  • 2 lžíce ajvaru (na servírování)


Postup:

  1. Příprava masa:
    Dvakrát umel hovězí maso spolu s cibulí. Směs osol, opepři, přidej nasekanou petrželku a důkladně promíchej, aby se spojila.

  2. Tvarování keft:
    Dřevěné špejle namoč na pár minut do vody, aby se při grilování nespálily. Z masové směsi tvaruj válečky, do každého vmáčkni špejli a rukama namočenýma v oleji uhlad povrch do tvaru úhledného válečku.

  3. Pečení nebo grilování:
    Kefty můžeš grilovat na roštu nebo péct v troubě při 200 °C asi 25 minut, podle velikosti. Při přípravě je pravidelně potírej olejem, aby zůstaly šťavnaté.

  4. Příprava zeleniny:
    Cuketu, lilek a rajče nakrájej na kolečka. Cuketu a lilek posol, nech chvíli „vyronit“ vodu, osuši a posyp kořením čubrica. Rajčata také ochuť kořením.
    Griluj nebo krátce opeč na pánvi s máslem z obou stran dozlatova.

  5. Podávání:
    Na talíř naaranžuj kefty se zeleninou a přidej kopeček ajvaru jako pikantní omáčku.

Tip:
Kefty jsou výborné i s pita chlebem nebo rýží. Pro bohatší chuť můžeš do masové směsi přidat lžičku dijonské hořčice nebo špetku mleté papriky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!