Recept na Kefty s grilovanou zeleninou
Ingredience pro recept
| olej | |
| sůl | |
| libovolná zelenina | |
| 1 polévková lžíce | koření čubrica |
| 1-2 lžičky | drceného pepře |
| 2 lžíce | jemně nasekané petrželky |
| 3 ks | cibule |
| 500 g | hovězího masa |
Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí,
směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme.
Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily. Z masa tvarujeme válečky,
do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku.
Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.
Příloha : jakákoli zelenina kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka.
Cuketu a lilek posolíme a necháme "vyronit", osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata tez posypeme kořením.
Z každé strany chviličku grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já.
Na talíř jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU.
Hovězí kefty s lahodnou zeleninou dle vaší chuti
(Autor: Nikola Behenská)
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (mletého, ideálně směs kýty a krku)
-
1 cibule (na jemno)
-
Sůl a pepř podle chuti
-
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
-
2 lžíce oleje (na tvarování a potírání)
-
Dřevěné špejle (na grilování)
Na zeleninovou přílohu:
-
1 menší cuketa
-
1 lilek
-
2 rajčata
-
Koření čubrica (nebo oblíbená směs bylinek)
-
Máslo nebo olej (na opékání)
-
2 lžíce ajvaru (na servírování)
Postup:
-
Příprava masa:
Dvakrát umel hovězí maso spolu s cibulí. Směs osol, opepři, přidej nasekanou petrželku a důkladně promíchej, aby se spojila. -
Tvarování keft:
Dřevěné špejle namoč na pár minut do vody, aby se při grilování nespálily. Z masové směsi tvaruj válečky, do každého vmáčkni špejli a rukama namočenýma v oleji uhlad povrch do tvaru úhledného válečku. -
Pečení nebo grilování:
Kefty můžeš grilovat na roštu nebo péct v troubě při 200 °C asi 25 minut, podle velikosti. Při přípravě je pravidelně potírej olejem, aby zůstaly šťavnaté. -
Příprava zeleniny:
Cuketu, lilek a rajče nakrájej na kolečka. Cuketu a lilek posol, nech chvíli „vyronit“ vodu, osuši a posyp kořením čubrica. Rajčata také ochuť kořením.
Griluj nebo krátce opeč na pánvi s máslem z obou stran dozlatova. -
Podávání:
Na talíř naaranžuj kefty se zeleninou a přidej kopeček ajvaru jako pikantní omáčku.
Tip:
Kefty jsou výborné i s pita chlebem nebo rýží. Pro bohatší chuť můžeš do masové směsi přidat lžičku dijonské hořčice nebo špetku mleté papriky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






