Recept na Karlos se zeleninou

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
Hovězí guláš se zeleninou.jpg

Ingredience pro recept

2 lžícesádla
4 kscibule
750 ghovězí kližky
sůl
pepř
mletá sladká paprika
1 ksmasoxu
2 ksmrkve
1/2 ksmalého celru
2 ksjarní cibulky
2 lžícestrouhanky
2 ksvejce na tvrdo
4 ksnakládané okurky

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do světle hnědé barvy, přidáme kostky masa, okořeníme a necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme masox a za stálého podlévání dusíme doměkka. Očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno a v polovině dušení přidáme k masu. Po chvíli vsypeme do základu kolečka jarní cibulky a šťávu zahustíme strouhankou. Společně dusíme zhruba 10 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme vejcem a okurkou.

 

Hovězí guláš se zeleninou

Ingredience:

  • 700 g hovězího masa (nejlépe kližka nebo plec, nakrájená na kostky)

  • 2 cibule (nakrájené nadrobno)

  • 2 lžíce sádla

  • 1 lžička sladké papriky

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 kostka masoxu nebo 300 ml vývaru

  • 1 mrkev (nastrouhaná najemno)

  • 1/4 celeru (nastrouhaný najemno)

  • 2 jarní cibulky (nakrájené na kolečka)

  • 1 lžíce strouhanky (na zahuštění)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 500 ml vody (na podlití)


Postup:

  1. Základ guláše:
    Na sádle osmaž nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova až do světle hnědé barvy.

  2. Opečení masa:
    Přidej na kostky nakrájené hovězí maso, okořeň mletou paprikou, kmínem, osol a opepři. Restuj ze všech stran, dokud se maso nezatáhne a nezezlátne.

  3. Dušení:
    Podlij vodou, přidej masox (nebo vývar) a přikryj pokličkou. Dus na mírném ohni, dokud maso nezměkne – přibližně 1,5–2 hodiny, občas zamíchej a podle potřeby podlévej.

  4. Zeleninový základ:
    V polovině dušení přidej najemno nastrouhanou mrkev a celer. Promíchej a nech společně dusit, aby zelenina guláš zjemnila a dodala mu přirozenou sladkost.

  5. Zahuštění:
    Když je maso téměř měkké, přidej kolečka jarní cibulky a omáčku zahusti strouhankou. Dobře promíchej a nech společně ještě 10 minut dusit.

  6. Podávání:
    Podávej s houskovým knedlíkem, ozdob na kostičky nakrájeným vejcem a kyselou okurkou.

Tip:
Pokud chceš plnější chuť, můžeš do základu přidat lžičku rajského protlaku nebo pár kapek sójové omáčky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!