Recept na Hovězí v kořeněné hořčici

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
Hovězí v kořeněné hořčici

Ingredience pro recept

1 kelímekplnotučné hořčice
5 ksjalovčinek
4 ksnového koření
2 lžičkydrcený barevný pepř
1 lžičkadrceného kmínu
1 větší kushovězího zadního masa
máslo

Do hořčice vmícháme rozdrcené jalovčinky a nové koření, pepř a kmín. Omyté a osušené maso vložíme do pekáče, vydatně potřeme ochucenou hořčicí a mírně podlijeme. Vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Během pečení dle potřeby podléváme vodou, maso často obracíme spodní stranou nahoru a vždy znovu potřeme ochucenou hořčicí. Na měkké maso rozloříme plátky másla a ještě na chvíli vložíme do vyhřáté trouby, aby se máslo rozpustilo a úplně vpilo do hořčicové krusty na upečeném mase.

 


Pikantní pečené hovězí maso

Ingredience:

  • 800 g hovězího masa (např. kýta nebo plec)

  • 2–3 lžíce plnotučné hořčice

  • 4 kuličky jalovce (rozdrcené)

  • 3 kuličky nového koření (rozdrcené)

  • 1 lžička mletého pepře

  • 1 lžička kmínu

  • 1 lžíce másla (na dokončení)

  • 150 ml vody (na podlití)


Postup:

  1. Příprava marinády:
    V misce smíchej hořčici s rozdrcenými jalovčinkami, novým kořením, pepřem a kmínem. Vznikne aromatická směs, kterou maso získá typickou pikantní chuť.

  2. Příprava masa:
    Omyté a osušené hovězí maso vlož do pekáče a celé ho důkladně potř̌i připravenou hořčicovou směsí. Maso mírně podlij vodou.

  3. Pečení:
    Vlož maso do středně vyhřáté trouby (asi 170–180 °C) a peč ho zvolna do měkka (přibližně 2 hodiny, podle velikosti kusu).
    Během pečení maso pravidelně obracej, polévej výpekem nebo trochou vody, a vždy znovu potř̌i zbytkem hořčicové směsi.

  4. Dokončení:
    Jakmile je maso měkké, rozlož na něj plátky másla a dej ho na dalších 10–15 minut do trouby, aby se máslo rozpustilo a vsáklo do hořčicové krusty.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, rýží nebo dušenou zeleninou. Výborně se hodí i lehký okurkový salát.

Tip:
Pokud chceš ještě výraznější chuť, přidej do směsi lžičku medu – maso získá jemně pikantně-sladký tón.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!