Recept na Hovězí po zahradnicku

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Dietní
Příležitost: Běžný den

DIA zadní hovězí maso se zeleninou diabetický recept, DIA jídlo, hovězí maso, zadní hovězí, hovězí se zeleninou, zdravé jídlo, dušené hovězí, dietní recept, bez cukru, česká kuchyně, domácí jídlo, zdravé vaření, rýže, brambory, vaření, jídlo
Hovězí po zahradnicku.jpeg

Ingredience pro recept

120 ghovězího zadního masa
5 gslunečnicového oleje
50 gvývaru z kostí
sůl
mletý černý pepř
20 gmrkve
10 gzeleného hrášku
20 gkvětáku
10 g zelených fazolek
10 gkedlubnů
5 ghladké mouky
špetkapetrželové natě

Maso nakrájíme na kostky, zprudka orestujeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Potom osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a v trošce vody rozmíchanou mouku. Dobře promícháme a dodusíme doměkka. Hotové sypeme sekanou zelenou petrželkou.

 

DIA zadní hovězí maso se zeleninou

Ingredience:

  • 600 g zadního hovězího masa (nakrájeného na kostky)

  • 1 lžíce tuku (např. rostlinného nebo másla)

  • 300 ml vývaru

  • 1 mrkev

  • 1 petržel

  • 1/4 celeru

  • 1 lžíce hladké mouky

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 1 lžíce nasekané petrželové natě


Postup:

  1. Příprava masa:
    Hovězí maso nakrájej na kostky a na rozehřátém tuku ho zprudka orestuj ze všech stran, aby se zatáhlo a získalo pěknou barvu.

  2. Dušení:
    Podlij vývarem, přiklop a dusti maso na mírném ohni, dokud nebude poloměkké.

  3. Přidání zeleniny:
    Přidej na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer), osol, opepři a přidej trochu mouky rozmíchané ve vodě, aby se omáčka zahustila.

  4. Dokončení:
    Vše dobře promíchej a dusti doměkka.

  5. Podávání:
    Na talíři posyp pokrm nasekanou čerstvou petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.

Tip:
Tento recept je vhodný pro diabetiky — neobsahuje žádný přidaný cukr a díky dušené zelenině má přirozeně sladkou chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Carpaccio z červené řepy

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Carpaccio z červené řepy a cottage od Milči Jandusové carpaccio z červené řepy, řepa s cottage, Milča Jandusová recept, zdravý předkrm z řepy, pečená červená řepa recept, řepné carpaccio, balzamiková zálivka recept, lehké fit recepty, cottage sýr jídla, studené předkrmy zelenina
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Drožďová polévka

     - Drožďová polévka.jpeg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    DIA polévka z droždí DIA polévka, polévka z droždí, diabetická polévka, krupice, zelenina, pomleté maso, zdravá polévka, domácí polévka, recept na DIA polévku, petržel, lehká polévka, výživná polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kapr na kmíně

     - Kapr na kmíně.jpeg
    Hodnocení receptu je 2.50Hodnocení receptu je 2.50Hodnocení receptu je 2.50Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    DIA pečený kapr na kmíně kapr, pečený kapr, kapr na kmíně, DIA recept, diabetický recept, ryba v troubě, zdravé vaření, česká kuchyně, rybí maso, citronová šťáva, máslo, dietní jídlo, domácí recept, ryba bez cukru, zdravý oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Dietní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!