Recept na Hovězí po zahradnicku
Ingredience pro recept
| 120 g | hovězího zadního masa |
| 5 g | slunečnicového oleje |
| 50 g | vývaru z kostí |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 20 g | mrkve |
| 10 g | zeleného hrášku |
| 20 g | květáku |
| 10 g | zelených fazolek |
| 10 g | kedlubnů |
| 5 g | hladké mouky |
| špetka | petrželové natě |
Maso nakrájíme na kostky, zprudka orestujeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Potom osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a v trošce vody rozmíchanou mouku. Dobře promícháme a dodusíme doměkka. Hotové sypeme sekanou zelenou petrželkou.
DIA zadní hovězí maso se zeleninou
Ingredience:
-
600 g zadního hovězího masa (nakrájeného na kostky)
-
1 lžíce tuku (např. rostlinného nebo másla)
-
300 ml vývaru
-
1 mrkev
-
1 petržel
-
1/4 celeru
-
1 lžíce hladké mouky
-
Sůl a pepř podle chuti
-
1 lžíce nasekané petrželové natě
Postup:
-
Příprava masa:
Hovězí maso nakrájej na kostky a na rozehřátém tuku ho zprudka orestuj ze všech stran, aby se zatáhlo a získalo pěknou barvu. -
Dušení:
Podlij vývarem, přiklop a dusti maso na mírném ohni, dokud nebude poloměkké. -
Přidání zeleniny:
Přidej na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer), osol, opepři a přidej trochu mouky rozmíchané ve vodě, aby se omáčka zahustila. -
Dokončení:
Vše dobře promíchej a dusti doměkka. -
Podávání:
Na talíři posyp pokrm nasekanou čerstvou petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.
Tip:
Tento recept je vhodný pro diabetiky — neobsahuje žádný přidaný cukr a díky dušené zelenině má přirozeně sladkou chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy a cottage od Milči Jandusové carpaccio z červené řepy, řepa s cottage, Milča Jandusová recept, zdravý předkrm z řepy, pečená červená řepa recept, řepné carpaccio, balzamiková zálivka recept, lehké fit recepty, cottage sýr jídla, studené předkrmy zelenina- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Drožďová polévka
-
Kapr na kmíně
DIA pečený kapr na kmíně kapr, pečený kapr, kapr na kmíně, DIA recept, diabetický recept, ryba v troubě, zdravé vaření, česká kuchyně, rybí maso, citronová šťáva, máslo, dietní jídlo, domácí recept, ryba bez cukru, zdravý oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Dietní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






