Recept na Hovězí líčka na černém pivu

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: více jak 2hod
Příležitost: Běžný den

Hovězí líčka od paní Ludmily Janouškové hovězí líčka, líčka na pivě, hovězí maso, černé pivo, hovězí vývar, dušené maso, hovězí líčka recept, česká kuchyně, pomalé vaření, maso na pivě, cibulová omáčka, guláš z líček, domácí recept, sváteční oběd, Ludmila Janoušková, vaření, jídlo
Hovězí líčka na černém pivu

Ingredience pro recept

1,5 kghovězích líček
1 paličkačesneku
1 lžícetymiánu
sůl
pepř
2 lžícesádla
0,5 kgcibule
cukr
5 ksnového koření
10 kscelého pepře
10 kshřebíčku
0,5 lčerného piva
0,5 lhovězího vývaru

Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy a přes noc naložíme s česnekem a tymiánem. Druhý den je omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na sádle zprudka necháme zatáhnout. Dáme stranou a cibuli nakrájíme na drobno a na tom samém sádle ji necháme až zhnědne. Pro lepší karamelizaci přidáme trochu cukru, pak líčka k cibuli vrátíme přidáme koření zalijime jednou lahví černého piva a půl litrem hovězího vývaru. Necháme přikryté pomalu vařit 4 hodiny, pak odkryjeme a necháme omáčku zredukovat.

 

Postup:

  1. Marinování masa:
    Hovězí líčka očisti, nakrájej na větší kusy a nalož přes noc do směsi česneku a tymiánu. Uchovávej v chladu, aby maso nasáklo aroma.

  2. Orestování masa:
    Druhý den maso opláchni, osuší a osol i opepři. Na sádle je zprudka opeč ze všech stran, aby se zatáhlo a vytvořila se pěkná barva. Poté je dej stranou.

  3. Základ na omáčku:
    Na zbylém sádle orestuj cibuli dozlatova až zhnědnutí. Pro karamelizaci přidej trochu cukru, který zvýrazní chuť i barvu.

  4. Spojení chutí:
    Vrať maso k cibuli, přidej koření, zalij pivem a hovězím vývarem. Promíchej, přikryj pokličkou a nech pomalu dusit.

  5. Pomalu dušení:
    Líčka nech dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 4 hodiny, dokud maso nebude krásně měkké a omáčka zredukovaná.

  6. Dokončení:
    Po dovaření odkryj a nech omáčku zhoustnout přirozeným odpařením tekutiny.

  7. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, bramborovými plackami nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud chceš výraznější chuť, přidej do omáčky lžičku dijonské hořčice nebo trochu povidel – zvýrazní sladkohořkou chuť piva.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!