Recept na Hovězí guláš pražského fiakristy

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí guláš doplněný vejcem, okurkem a párkem hovězí guláš, guláš s vejcem, guláš s okurkami, guláš s párkem, hovězí maso, gulášová omáčka, rajčatový protlak, sladkokyselé okurky, vejce natvrdo, česká kuchyně, domácí guláš, tradiční recept, dušené maso, guláš s brambory, guláš s rýží, vaření, jídlo
Hovězí guláš pražského fiakristy

Ingredience pro recept

4 lžíceoleje
3 kscibule
800 ghovězí kližky
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
4 lžícerajského protlaku
sůl
mletý černý pepř
2 lžícehladké mouky
4 ksvejce na tvrdo
2 ksnakládané okurky
8 ksdietních párků

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni nakrájené a opláchnuté maso. Pečeme na cibuli tak dlouho až změní barvu. Přidáme obojí mletou papriku, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou a občas podlejeme a mícháme. Když je maso téměř měkké, vydusíme základ na šťávu, zaprášíme moukou, promícháme a osmažíme. Teprve potom základ zalijeme vodou nebo vývarem a šťávu znovu chvíli povaříme. Před podáváním ozdobíme guláš na kostičky nakrájeným vejce, sladkokyselými okurkami a na troše tuku opečenými párky. Pokrm můžeme podávat a vařenými brambory či s dušenou rýží nebo s různými druhy těstovin.

 

Hovězí guláš doplněný vejcem, okurkem a párkem

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (např. kližka, nakrájená na kostky)

  • 2 cibule (nakrájené nadrobno)

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžička sladké papriky

  • 1/2 lžičky pálivé papriky

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

  • 500 ml vody nebo vývaru

  • 2 vejce (uvařená natvrdo, nakrájená na kostičky)

  • 2 sladkokyselé okurky (nakrájené na kostičky)

  • 2 párky (nakrájené a opečené na tuku)

Postup:

  1. Základ guláše:
    Na oleji zpěň nadrobno nakrájenou cibuli. Přidej na kostky nakrájené a opláchnuté maso a opékej ho, dokud nezmění barvu.

  2. Dochucení:
    Přidej sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak, osol, opepři a podlij vodou.

  3. Dusení:
    Maso dus pod pokličkou do měkka, občas zamíchej a podle potřeby podlij.

  4. Zahuštění:
    Když je maso téměř měkké, vydus šťávu téměř do tuku, zapraž moukou, promíchej a krátce osmaž. Poté zalij vodou nebo vývarem a nech ještě chvíli povařit, aby omáčka zhoustla.

  5. Dokončení:
    Před podáváním ozdob guláš na kostičky nakrájenými vejci, okurkami a opečenými párky.

  6. Podávání:
    Podávej s vařenými brambory, dušenou rýží nebo těstovinami.

Tip:
Pokud chceš bohatší chuť, můžeš do základu přidat trochu hořčice nebo kapku piva.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!