Recept na Hovězí guláš na pivě

přidal(a) Administrátor
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí guláš na pivě s petrželovým knedlíkem. Autor: Ludmila Janoušková hovězí guláš, guláš na pivu, guláš s petrželovým knedlíkem, pivo, guláš s protlakem, chilli paprička, okurky, rajčatový protlak, gulášové koření, dušené maso, česká kuchyně, domácí guláš, guláš s knedlíkem, majoránka, vaření, jídlo, gulášová omáčka
Hovězí guláš na pivě

Ingredience pro recept

sádlo
5 kscibule
3 stroužkyčesneku
1 kghovězí přední
sůl
mletý černý pepř
4 lžícegulášového koření
2 lžícerajského protlaku
2 sklenicepiva
2 kspapriky
1 kschilli paprička
2 ksnakládaných okurek
škrobová moučka
majoránka

Na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a také orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme gulášové koření, protlak, podlejeme pivem a dusíme do poloměkka. Během dušení podléváme dle potřeby vývarem. Poté přidáme nakrájené papriky, chilli papričku a okurky nakrájené napůlkolečka. Když je maso měkké zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme majoránkou.

 

Hovězí guláš na pivě s petrželovým knedlíkem

(Autor: Ludmila Janoušková)

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)

  • 1 lžíce sádla

  • 1 cibule (nakrájená na drobno)

  • 2 stroužky česneku (nasekané)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce gulášového koření

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 500 ml piva (nejlépe světlé)

  • Vývar (na podlévání)

  • 1 paprika (nakrájená na kostičky)

  • 1 chilli paprička (nakrájená na kolečka, volitelně)

  • 3 nakládané okurky (nakrájené na půlkolečka)

  • 1 lžička škrobové moučky (na zahuštění)

  • 1 lžička sušené majoránky

Postup:

  1. Příprava základu:
    Na sádle orestuj nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dozlatova.

  2. Přidání masa:
    Přidej nakrájené hovězí maso a osmaž ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo.

  3. Koření a tekutiny:
    Osol, opepři, přidej gulášové koření, rajčatový protlak a podlej pivem. Promíchej a dus na mírném ohni do poloměkka. Během dušení podle potřeby podlévej vývarem.

  4. Přidání zeleniny:
    Jakmile je maso téměř měkké, přidej nakrájené papriky, chilli papričku a nakládané okurky.

  5. Zahuštění a dochucení:
    Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a povaříme ještě chvíli, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidej majoránku a dochuť podle potřeby.

  6. Podávání:
    Podávej s domácím petrželovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud máš rád pikantnější guláš, přidej více chilli papriček nebo použij pálivou papriku. Pivo dodá guláši příjemnou hloubku chuti.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!