Recept na Hovězí guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 5 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Klasický guláš klasický guláš, hovězí guláš, guláš s rajčatovým protlakem, guláš s česnekem, mletá paprika, houskový knedlík, česká kuchyně, domácí guláš, guláš s majoránkou, dušené maso, český guláš, gulášová omáčka, paprikový guláš, vaření, jídlo, tradiční guláš, guláš s knedlíkem
Hovězí guláš

Ingredience pro recept

600 ghovězí kližky
60 gsádla
3 kscibule
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
sůl
1 lžícerajského protlaku
česnek
50 g hladké mouky
mletý černý pepř
majoránka

Hovězí maso pokrájíme na stejně velké kousky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme do zlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme kmín, vmícháme papriku. Hned vložíme maso a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme sůl, rajský protlak, rozetřený česnek se solí, trochu vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku, zasypeme moukou a při stálém míchání osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme pepř a dusíme až maso změkne. Nakonec přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.

 

lasický guláš

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (např. kližka, nakrájené na stejně velké kousky)

  • 2 lžíce sádla (na smažení a dusení)

  • 1 cibule (nakrájená na drobno)

  • 1 lžička kmínu

  • 1 lžíce mleté papriky (sladké)

  • Sůl podle chuti

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 4 stroužky česneku (rozetřené se solí)

  • Voda (na podlití)

  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

  • Čerstvě mletý pepř podle chuti

  • 1 lžíce mleté papriky (na zpěnění)

  • 1 lžička sušené majoránky

Postup:

  1. Příprava základního základu:
    Na dvě třetiny dávky sádla osmažíme do zlatova drobně pokrájenou cibuli.

  2. Koření a maso:
    Přidáme kmín, mletou papriku, a ihned vložíme nakrájené hovězí maso. Maso za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Přidání dalších ingrediencí:
    Jakmile maso pustí šťávu, přidáme sůl, rajský protlak, rozetřený česnek se solí, a trochu vody. Dusíme pod pokličkou, dokud maso nebude měkké.

  4. Zahuštění:
    Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku. Poté zasypeme moukou a při stálém míchání ji osmažíme.

  5. Vaření:
    Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme čerstvě mletý pepř a dusíme až maso změkne.

  6. Dokončení guláše:
    Na závěr přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku.

  7. Podávání:
    Podávej s houskovým knedlíkem nebo pečivem.

Tip:
Pro bohatší chuť můžeš přidat k guláši trošku červeného vína během dusení. Také je možné přidat do omáčky trochu pálivé papriky pro pikantní variantu.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!