Recept na Hovězí guláš
Ingredience pro recept
| 600 g | hovězí kližky |
| 60 g | sádla |
| 3 ks | cibule |
| 1 lžička | drceného kmínu |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| 1 lžička | mleté pálivé papriky |
| sůl | |
| 1 lžíce | rajského protlaku |
| česnek | |
| 50 g | hladké mouky |
| mletý černý pepř | |
| majoránka |
Hovězí maso pokrájíme na stejně velké kousky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme do zlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme kmín, vmícháme papriku. Hned vložíme maso a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme sůl, rajský protlak, rozetřený česnek se solí, trochu vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku, zasypeme moukou a při stálém míchání osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme pepř a dusíme až maso změkne. Nakonec přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.
lasický guláš
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (např. kližka, nakrájené na stejně velké kousky)
-
2 lžíce sádla (na smažení a dusení)
-
1 cibule (nakrájená na drobno)
-
1 lžička kmínu
-
1 lžíce mleté papriky (sladké)
-
Sůl podle chuti
-
2 lžíce rajčatového protlaku
-
4 stroužky česneku (rozetřené se solí)
-
Voda (na podlití)
-
1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
-
Čerstvě mletý pepř podle chuti
-
1 lžíce mleté papriky (na zpěnění)
-
1 lžička sušené majoránky
Postup:
-
Příprava základního základu:
Na dvě třetiny dávky sádla osmažíme do zlatova drobně pokrájenou cibuli. -
Koření a maso:
Přidáme kmín, mletou papriku, a ihned vložíme nakrájené hovězí maso. Maso za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. -
Přidání dalších ingrediencí:
Jakmile maso pustí šťávu, přidáme sůl, rajský protlak, rozetřený česnek se solí, a trochu vody. Dusíme pod pokličkou, dokud maso nebude měkké. -
Zahuštění:
Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku. Poté zasypeme moukou a při stálém míchání ji osmažíme. -
Vaření:
Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme čerstvě mletý pepř a dusíme až maso změkne. -
Dokončení guláše:
Na závěr přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku. -
Podávání:
Podávej s houskovým knedlíkem nebo pečivem.
Tip:
Pro bohatší chuť můžeš přidat k guláši trošku červeného vína během dusení. Také je možné přidat do omáčky trochu pálivé papriky pro pikantní variantu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






