Recept na Guláš z trouby

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 11 hlasů)
3 komentáře
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Tradiční guláš připravený netradičně. tradiční guláš, guláš pečený v troubě, hovězí guláš, pečené maso, rajčatový protlak, paprika, netradiční guláš, česká kuchyně, guláš s cibulí, hovězí recept, domácí guláš, jednoduchý recept, pomalu pečený guláš, vaření, jídlo
Guláš z trouby 1
  • Guláš z trouby - příprava
  • Guláš z trouby - příprava
  • Guláš z trouby - příprava

Ingredience pro recept

1 kghovězího masa
3 kscibule
4 stroužkyčesneku
2 lžičkygulášového koření
3 lžičkymleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
3 lžícesolamylu
2 kostkybujonu
kečup
sůl
1 lvody

Cibuli nakráníme nadrobno, česnek nasekáme najemno. Vložíme do pekáče nebo kastrolu, přidáme maso nakrájené na kostky a ostatní ingredience. Bujon předem rozpustíme v teplé vodě. Zalijeme vodou, zamícháme, přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250st. C. Pečeme cca 1-1,5hod.

Během pečení neotvíráme, nemícháme ani  n e k o u k á m e.

 

radiční guláš připravený netradičně

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 3 stroužky česneku (nasekané najemno)

  • 1 lžíce oleje (na opečení)

  • 1 kostka bujonu (masového nebo zeleninového)

  • 500 ml teplé vody

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé podle chuti)

  • 1 lžíce rajčatového protlaku (volitelně)

Postup:

  1. Příprava základních ingrediencí:
    Cibuli nakrájej na nadrobno, česnek nasekej najemno. Vlož je do pekáče nebo kastrolu.

  2. Příprava masa:
    Přidej nakrájené maso na kostky. Osol, opepři a přidej mletou papriku (pokud používáš, přidej i rajčatový protlak).

  3. Příprava bujónu:
    Bujon rozpustíme ve 500 ml teplé vody a zalijeme maso s cibulí a česnekem.

  4. Pečení:
    Vše dobře zamíchej, přiklop pekáč nebo kastrol a dej péct do předehřáté trouby na 250 °C. Peč cca 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Během pečení neotvírej troubu, nemíchej a nezastavuj proces pečení, aby guláš získal správnou chuť a konzistenci.

  5. Podávání:
    Podávej s čerstvým chlebem, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.

Tip:
Pro lepší chuť můžeš před pečením maso krátce opeč na pánvi s olejem, než ho vložíš do pekáče.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Alena02. srpna 2013 ve 16:57
    Od doby,kdy jsem udělala tento gulášek poprvé,tak manžel už jinak připravovaný nechce.A pokud někde přijde řeč na guláše,tak mě tento všude vychlalusje :-) Jinak není vůbec těžký,je hned přichystaný a kromě nože a prkýnka ani neušpiním pořádně nádobí :-) :-)
  • Autor: Jan Straka24. června 2015 ve 19:16
    Kdo dává do guláše masox nebo bujon . Je asi z jiné planety. Jenda
  • Autor: Pepa29. března 2013 ve 13:00
    Výborná bašta :)

Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!