Recept na Guláš z trouby
Ingredience pro recept
| 1 kg | hovězího masa |
| 3 ks | cibule |
| 4 stroužky | česneku |
| 2 lžičky | gulášového koření |
| 3 lžičky | mleté sladké papriky |
| 1 lžička | mleté pálivé papriky |
| 3 lžíce | solamylu |
| 2 kostky | bujonu |
| kečup | |
| sůl | |
| 1 l | vody |
Cibuli nakráníme nadrobno, česnek nasekáme najemno. Vložíme do pekáče nebo kastrolu, přidáme maso nakrájené na kostky a ostatní ingredience. Bujon předem rozpustíme v teplé vodě. Zalijeme vodou, zamícháme, přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250st. C. Pečeme cca 1-1,5hod.
Během pečení neotvíráme, nemícháme ani n e k o u k á m e.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Alena02. srpna 2013 ve 16:57Od doby,kdy jsem udělala tento gulášek poprvé,tak manžel už jinak připravovaný nechce.A pokud někde přijde řeč na guláše,tak mě tento všude vychlalusje :-) Jinak není vůbec těžký,je hned přichystaný a kromě nože a prkýnka ani neušpiním pořádně nádobí :-) :-)
- Autor: Jan Straka24. června 2015 ve 19:16Kdo dává do guláše masox nebo bujon . Je asi z jiné planety. Jenda
- Autor: Pepa29. března 2013 ve 13:00Výborná bašta :)









