Recept na Guláš s houbami

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí guláš s houbami hovězí guláš, guláš s houbami, hovězí maso, feferonky, sojová omáčka, kari, gulášová omáčka, majoránka, sušené houby, sladká paprika, Podravka, vegeta, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, guláš, jídlo, vaření
Guláš s houbami.jpg

Ingredience pro recept

200 mloleje
500 g cibule
2 ksfeferonek
sůl
1 kghovězí kližky
10 kscelý pepř
10 ksnového koření
3 ksbobkového listu
3 stroužkyčesneku
1 hrstsušených hub
1 lžičkakmínu
0,05 lsójové omáčky
1 lžícekari
1 lžícepodravky
1 lžícemletá sladká paprika
1 lžícemajoránky

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nasekané feferonky, osolíme, přidáme kostky hovězího masa a vše osmažíme. Potom přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sušené houby, kmín, sojovou omáčku, kari, Podravku(vegetu), sladkou papriku, vše zamícháme a zalijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme majoránkou a guláš zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou a krátce povaříme.

 

Hovězí guláš s houbami

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (např. kližka, nakrájeného na kostky)

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 2 feferonky (nakrájené)

  • Sůl podle chuti

  • 1 lžička celého pepře

  • 1 lžička nového koření

  • 2 bobkové listy

  • 4 stroužky česneku (prolisované)

  • 2 lžíce sušených hub

  • 1 lžička kmínu

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • 1 lžička kari

  • 1 lžíce Podravky nebo vegety

  • 1 lžíce sladké papriky

  • 500 ml vody (na podlití)

  • 1 lžíce majoránky

  • 2–3 krajíčky chleba (na nastrouhání k zahustění)

Postup:

  1. Příprava základu:
    Na oleji osmaž najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidej nasekané feferonky a osmaž ještě krátce.

  2. Restování masa:
    Přidej nakrájené hovězí maso, osol, opepři a osmaž ze všech stran, dokud nezíská pěknou barvu.

  3. Koření a houby:
    Přidej celý pepř, nové koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sušené houby, kmín, sojovou omáčku, kari, Podravku (nebo vegetu) a sladkou papriku. Vše dobře promíchej.

  4. Dusení:
    Zalij vodou a dus na mírném ohni, dokud maso nebude měkké, přibližně 1 hodinu.

  5. Zahuštění a dochucení:
    Guláš dochuť majoránkou a zahusti nastrouhanou chlebovou kůrkou. Krátce povař, aby se vše propojilo a guláš zhoustl.

  6. Podávání:
    Podávej s čerstvým chlebem, rýží nebo bramborovým knedlíkem.

Tip:
Pro více výraznou chuť můžeš přidat trochu pálivé papriky nebo více feferonek.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Iveta20. května 2013 ve 23:03
    Výborný guláš

Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!