Recept na Guláš s houbami
Ingredience pro recept
| 200 ml | oleje |
| 500 g | cibule |
| 2 ks | feferonek |
| sůl | |
| 1 kg | hovězí kližky |
| 10 ks | celý pepř |
| 10 ks | nového koření |
| 3 ks | bobkového listu |
| 3 stroužky | česneku |
| 1 hrst | sušených hub |
| 1 lžička | kmínu |
| 0,05 l | sójové omáčky |
| 1 lžíce | kari |
| 1 lžíce | podravky |
| 1 lžíce | mletá sladká paprika |
| 1 lžíce | majoránky |
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nasekané feferonky, osolíme, přidáme kostky hovězího masa a vše osmažíme. Potom přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sušené houby, kmín, sojovou omáčku, kari, Podravku(vegetu), sladkou papriku, vše zamícháme a zalijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme majoránkou a guláš zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou a krátce povaříme.
Hovězí guláš s houbami
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (např. kližka, nakrájeného na kostky)
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
2 feferonky (nakrájené)
-
Sůl podle chuti
-
1 lžička celého pepře
-
1 lžička nového koření
-
2 bobkové listy
-
4 stroužky česneku (prolisované)
-
2 lžíce sušených hub
-
1 lžička kmínu
-
2 lžíce sojové omáčky
-
1 lžička kari
-
1 lžíce Podravky nebo vegety
-
1 lžíce sladké papriky
-
500 ml vody (na podlití)
-
1 lžíce majoránky
-
2–3 krajíčky chleba (na nastrouhání k zahustění)
Postup:
-
Příprava základu:
Na oleji osmaž najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidej nasekané feferonky a osmaž ještě krátce. -
Restování masa:
Přidej nakrájené hovězí maso, osol, opepři a osmaž ze všech stran, dokud nezíská pěknou barvu. -
Koření a houby:
Přidej celý pepř, nové koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sušené houby, kmín, sojovou omáčku, kari, Podravku (nebo vegetu) a sladkou papriku. Vše dobře promíchej. -
Dusení:
Zalij vodou a dus na mírném ohni, dokud maso nebude měkké, přibližně 1 hodinu. -
Zahuštění a dochucení:
Guláš dochuť majoránkou a zahusti nastrouhanou chlebovou kůrkou. Krátce povař, aby se vše propojilo a guláš zhoustl. -
Podávání:
Podávej s čerstvým chlebem, rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Tip:
Pro více výraznou chuť můžeš přidat trochu pálivé papriky nebo více feferonek.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Iveta20. května 2013 ve 23:03Výborný guláš
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






