Recept na Guláš mistra uzenáře
Ingredience pro recept
| 600 g | hovězí kližky |
| 3 lžíce | sádla |
| 3 ks | cibule |
| česnek | |
| sůl | |
| gulášového koření | |
| 1 ks | kuřecí klobásy |
| 1 ks | pikantní klobásy |
| 2 ks | červené kapie |
| 50 g | anglické slaniny |
Hovězí kližku nakrájíme na kostky, v kastrolu na sádle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, do které nasypeme maso, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme menším množstvím vody a pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Jakmile maso změkne, přidáme kolečka klobásy, kapie, proužky cibule a necháme chvíli povařit. Každou porci posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a podáváme.
Hovězí guláš s klobásou, anglickou a paprikou
Ingredience:
-
600 g hovězí kližky (nakrájené na kostky)
-
2 lžíce sádla
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
3 stroužky česneku (utřené se solí)
-
1 lžíce gulášového koření
-
1–2 kolečka klobásy (např. uzené, paprikové)
-
1 kapie (paprika, nakrájená na proužky)
-
1 cibule (na proužky)
-
100 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
-
Sůl, pepř podle chuti
-
Voda (na podlití)
Postup:
-
Příprava základu:
Na sádle v kastrolu orestuj jemně nakrájenou cibuli dozlatova. -
Maso:
Přidej nakrájené hovězí maso, utřený česnek se solí a gulášové koření. Orestuj, aby se maso zpevnilo a krásně nasáklo kořením. -
Dusení:
Podlij troškou vody, přikryj a pomalu dus ve vlastní šťávě, dokud maso nezměkne (asi 45 minut až hodinu). -
Přidání zeleniny a klobásy:
Jakmile je maso měkké, přidej kolečka klobásy, proužky papriky a druhou cibuli. Nech všechno chvíli povařit, aby se chutě propojily. -
Dokončení:
Na hotový guláš posyp každou porci nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a promíchej. -
Podávání:
Podávej s čerstvým chlebem, bramborovým knedlíkem nebo rýží.
Tip:
Pokud máš rád pikantnější chuť, můžeš přidat trochu pálivé papriky nebo chilli do guláše.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






