Recept na Guláš mistra uzenáře

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hobězí guláš s klobásou, anglickou a paprikou hovězí guláš, guláš s klobásou, guláš s anglickou, hovězí kližka, gulášové koření, klobása, anglická slanina, paprika, česnek, česká kuchyně, domácí recept, tradiční guláš, dušené maso, paprikový guláš, masová omáčka, příloha, bramborový knedlík, jídlo, vaření
Guláš mistra uzenáře.jpg

Ingredience pro recept

600 ghovězí kližky
3 lžíce sádla
3 kscibule
česnek
sůl
gulášového koření
1 kskuřecí klobásy
1 ks pikantní klobásy
2 ksčervené kapie
50 ganglické slaniny

Hovězí kližku nakrájíme na kostky, v kastrolu na sádle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, do které nasypeme maso, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme menším množstvím vody a pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Jakmile maso změkne, přidáme kolečka klobásy, kapie, proužky cibule a necháme chvíli povařit. Každou porci posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a podáváme.

 

Hovězí guláš s klobásou, anglickou a paprikou

Ingredience:

  • 600 g hovězí kližky (nakrájené na kostky)

  • 2 lžíce sádla

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 3 stroužky česneku (utřené se solí)

  • 1 lžíce gulášového koření

  • 1–2 kolečka klobásy (např. uzené, paprikové)

  • 1 kapie (paprika, nakrájená na proužky)

  • 1 cibule (na proužky)

  • 100 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • Voda (na podlití)

Postup:

  1. Příprava základu:
    Na sádle v kastrolu orestuj jemně nakrájenou cibuli dozlatova.

  2. Maso:
    Přidej nakrájené hovězí maso, utřený česnek se solí a gulášové koření. Orestuj, aby se maso zpevnilo a krásně nasáklo kořením.

  3. Dusení:
    Podlij troškou vody, přikryj a pomalu dus ve vlastní šťávě, dokud maso nezměkne (asi 45 minut až hodinu).

  4. Přidání zeleniny a klobásy:
    Jakmile je maso měkké, přidej kolečka klobásy, proužky papriky a druhou cibuli. Nech všechno chvíli povařit, aby se chutě propojily.

  5. Dokončení:
    Na hotový guláš posyp každou porci nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a promíchej.

  6. Podávání:
    Podávej s čerstvým chlebem, bramborovým knedlíkem nebo rýží.

Tip:
Pokud máš rád pikantnější chuť, můžeš přidat trochu pálivé papriky nebo chilli do guláše.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!