Recept na Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

přidal(a) Romča Langerova
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
hovězí ptáček s jemnou chotí kávy.jpg

Ingredience pro recept

4 plátkyhovězí roštěné
sůl
pepř
dijonská hořčice
100 gslaniny
1 ksklobásky
2 ksvejce na tvrdo
2 kskyselé okurky
sójová omáčka
hladká mouka
1 lžícesádla
2 kscibule
vývar
0,5 dclvody
1 lžícenescafe gold

Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe na plátky nakrájenou slaninou, klobásou, půlkou vejce a okurky. Zabalíme, svážeme nití a potřeme sojovou omáčkou a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku nakrájíme slaninu, přidáme vrchovatou lžíci sádla necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, pak zprudka opečeme ptáčky ze všech stran, podlijeme vývarem a zaklopené pečeme do měkka. Vyjmeme ptáčky, odstraníme nitě, dochutíme podle chuti , přidáme spařenou kávou a krátce povaříme.

 

Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy

(Autor: Romča Langerová)

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (nejlépe kýta, nakrájená na plátky)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 2 lžíce hořčice

  • 100 g slaniny (nakrájené na plátky)

  • 100 g klobásy (nakrájené na plátky)

  • 2 vejce (uvařená natvrdo, rozkrojená napůl)

  • 2 sterilované okurky (nakrájené podélně)

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 1 vrchovatá lžíce sádla

  • 100 g slaniny (na restování do pekáče)

  • 300 ml vývaru

  • 50 ml silné spařené kávy


Postup:

  1. Příprava masa:
    Plátky hovězího masa osol, opepři a potř̌i hořčicí. Na každý plátek rozlož plátky slaniny, klobásy, půlku vejce a kousek okurky. Maso pevně zaviň do závitku, svaž kuchyňskou nití a potř̌i sojovou omáčkou. Poté obal v hladké mouce.

  2. Příprava základu:
    Do pekáčku vlož nakrájenou slaninu, přidej sádlo a nech rozpustit. Přidej cibuli a restuj dozlatova.

  3. Opečení masa:
    Do pekáčku vlož připravené závitky (ptáčky) a zprudka je opeč ze všech stran, aby se zatáhly.

  4. Pečení:
    Podlij vývarem, přiklop poklicí a peč v troubě na 180 °C asi 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne. Během pečení můžeš podle potřeby podlévat vývarem.

  5. Dochucení omáčky:
    Upečené ptáčky vyjmi, odstraň nitě a výpek dochuť podle chuti. Přidej silnou spařenou kávu, která dodá pokrmu originální chuť. Omáčku krátce povař, aby se spojily všechny chutě.

  6. Podávání:
    Podávej s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, případně s rýží.

Tip:
Káva omáčce dodá jemnou hořkost a hloubku — výborně se hodí i pár kapek červeného vína pro zvýraznění chuti.

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!