Recept na Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Ingredience pro recept
| 4 plátky | hovězí roštěné |
| sůl | |
| pepř | |
| dijonská hořčice | |
| 100 g | slaniny |
| 1 ks | klobásky |
| 2 ks | vejce na tvrdo |
| 2 ks | kyselé okurky |
| sójová omáčka | |
| hladká mouka | |
| 1 lžíce | sádla |
| 2 ks | cibule |
| vývar | |
| 0,5 dcl | vody |
| 1 lžíce | nescafe gold |
Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe na plátky nakrájenou slaninou, klobásou, půlkou vejce a okurky. Zabalíme, svážeme nití a potřeme sojovou omáčkou a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku nakrájíme slaninu, přidáme vrchovatou lžíci sádla necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, pak zprudka opečeme ptáčky ze všech stran, podlijeme vývarem a zaklopené pečeme do měkka. Vyjmeme ptáčky, odstraníme nitě, dochutíme podle chuti , přidáme spařenou kávou a krátce povaříme.
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy
(Autor: Romča Langerová)
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (nejlépe kýta, nakrájená na plátky)
-
Sůl, pepř podle chuti
-
2 lžíce hořčice
-
100 g slaniny (nakrájené na plátky)
-
100 g klobásy (nakrájené na plátky)
-
2 vejce (uvařená natvrdo, rozkrojená napůl)
-
2 sterilované okurky (nakrájené podélně)
-
2 lžíce sojové omáčky
-
2 lžíce hladké mouky
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
1 vrchovatá lžíce sádla
-
100 g slaniny (na restování do pekáče)
-
300 ml vývaru
-
50 ml silné spařené kávy
Postup:
-
Příprava masa:
Plátky hovězího masa osol, opepři a potř̌i hořčicí. Na každý plátek rozlož plátky slaniny, klobásy, půlku vejce a kousek okurky. Maso pevně zaviň do závitku, svaž kuchyňskou nití a potř̌i sojovou omáčkou. Poté obal v hladké mouce. -
Příprava základu:
Do pekáčku vlož nakrájenou slaninu, přidej sádlo a nech rozpustit. Přidej cibuli a restuj dozlatova. -
Opečení masa:
Do pekáčku vlož připravené závitky (ptáčky) a zprudka je opeč ze všech stran, aby se zatáhly. -
Pečení:
Podlij vývarem, přiklop poklicí a peč v troubě na 180 °C asi 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne. Během pečení můžeš podle potřeby podlévat vývarem. -
Dochucení omáčky:
Upečené ptáčky vyjmi, odstraň nitě a výpek dochuť podle chuti. Přidej silnou spařenou kávu, která dodá pokrmu originální chuť. Omáčku krátce povař, aby se spojily všechny chutě. -
Podávání:
Podávej s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, případně s rýží.
Tip:
Káva omáčce dodá jemnou hořkost a hloubku — výborně se hodí i pár kapek červeného vína pro zvýraznění chuti.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






