Recept na Hovězí líčka na černém pivu
Ingredience pro recept
| 1,5 kg | hovězích líček | 
| 1 palička | česneku | 
| 1 lžíce | tymiánu | 
| sůl | |
| pepř | |
| 2 lžíce | sádla | 
| 0,5 kg | cibule | 
| cukr | |
| 5 ks | nového koření | 
| 10 ks | celého pepře | 
| 10 ks | hřebíčku | 
| 0,5 l | černého piva | 
| 0,5 l | hovězího vývaru | 
Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy a přes noc naložíme s česnekem a tymiánem. Druhý den je omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na sádle zprudka necháme zatáhnout. Dáme stranou a cibuli nakrájíme na drobno a na tom samém sádle ji necháme až zhnědne. Pro lepší karamelizaci přidáme trochu cukru, pak líčka k cibuli vrátíme přidáme koření zalijime jednou lahví černého piva a půl litrem hovězího vývaru. Necháme přikryté pomalu vařit 4 hodiny, pak odkryjeme a necháme omáčku zredukovat.

























