Recept na Hovězí guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Hovězí guláš

Ingredience pro recept

600 ghovězí kližky
60 gsádla
3 kscibule
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
sůl
1 lžícerajského protlaku
česnek
50 g hladké mouky
mletý černý pepř
majoránka
Klasický guláš

Hovězí maso pokrájíme na stejně velké kousky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme do zlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme kmín, vmícháme papriku. Hned vložíme maso a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme sůl, rajský protlak, rozetřený česnek se solí, trochu vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku, zasypeme moukou a při stálém míchání osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme pepř a dusíme až maso změkne. Nakonec přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pikantní pečené hovězí maso
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!