Recept na Hovězí guláš na pivě

přidal(a) Administrátor
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Hovězí guláš na pivě

Ingredience pro recept

sádlo
5 kscibule
3 stroužkyčesneku
1 kghovězí přední
sůl
mletý černý pepř
4 lžícegulášového koření
2 lžícerajského protlaku
2 sklenicepiva
2 kspapriky
1 kschilli paprička
2 ksnakládaných okurek
škrobová moučka
majoránka
Hovězí guláš na pivě s petrželovým knedlíkem. Autor: Ludmila Janoušková hovězí guláš, guláš na pivu, guláš s petrželovým knedlíkem, pivo, guláš s protlakem, chilli paprička, okurky, rajčatový protlak, gulášové koření, dušené maso, česká kuchyně, domácí guláš, guláš s knedlíkem, majoránka, vaření, jídlo, gulášová omáčka

Na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a také orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme gulášové koření, protlak, podlejeme pivem a dusíme do poloměkka. Během dušení podléváme dle potřeby vývarem. Poté přidáme nakrájené papriky, chilli papričku a okurky nakrájené napůlkolečka. Když je maso měkké zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme majoránkou.

 

Hovězí guláš na pivě s petrželovým knedlíkem

(Autor: Ludmila Janoušková)

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)

  • 1 lžíce sádla

  • 1 cibule (nakrájená na drobno)

  • 2 stroužky česneku (nasekané)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce gulášového koření

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 500 ml piva (nejlépe světlé)

  • Vývar (na podlévání)

  • 1 paprika (nakrájená na kostičky)

  • 1 chilli paprička (nakrájená na kolečka, volitelně)

  • 3 nakládané okurky (nakrájené na půlkolečka)

  • 1 lžička škrobové moučky (na zahuštění)

  • 1 lžička sušené majoránky

Postup:

  1. Příprava základu:
    Na sádle orestuj nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dozlatova.

  2. Přidání masa:
    Přidej nakrájené hovězí maso a osmaž ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo.

  3. Koření a tekutiny:
    Osol, opepři, přidej gulášové koření, rajčatový protlak a podlej pivem. Promíchej a dus na mírném ohni do poloměkka. Během dušení podle potřeby podlévej vývarem.

  4. Přidání zeleniny:
    Jakmile je maso téměř měkké, přidej nakrájené papriky, chilli papričku a nakládané okurky.

  5. Zahuštění a dochucení:
    Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a povaříme ještě chvíli, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidej majoránku a dochuť podle potřeby.

  6. Podávání:
    Podávej s domácím petrželovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud máš rád pikantnější guláš, přidej více chilli papriček nebo použij pálivou papriku. Pivo dodá guláši příjemnou hloubku chuti.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!