Recept na Hovězí guláš na pivě
Ingredience pro recept
| sádlo | |
| 5 ks | cibule |
| 3 stroužky | česneku |
| 1 kg | hovězí přední |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 4 lžíce | gulášového koření |
| 2 lžíce | rajského protlaku |
| 2 sklenice | piva |
| 2 ks | papriky |
| 1 ks | chilli paprička |
| 2 ks | nakládaných okurek |
| škrobová moučka | |
| majoránka |
Na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a také orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme gulášové koření, protlak, podlejeme pivem a dusíme do poloměkka. Během dušení podléváme dle potřeby vývarem. Poté přidáme nakrájené papriky, chilli papričku a okurky nakrájené napůlkolečka. Když je maso měkké zahustíme škrobovou moučkou a dochutíme majoránkou.
Hovězí guláš na pivě s petrželovým knedlíkem
(Autor: Ludmila Janoušková)
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
-
1 lžíce sádla
-
1 cibule (nakrájená na drobno)
-
2 stroužky česneku (nasekané)
-
Sůl, pepř podle chuti
-
1 lžíce gulášového koření
-
2 lžíce rajčatového protlaku
-
500 ml piva (nejlépe světlé)
-
Vývar (na podlévání)
-
1 paprika (nakrájená na kostičky)
-
1 chilli paprička (nakrájená na kolečka, volitelně)
-
3 nakládané okurky (nakrájené na půlkolečka)
-
1 lžička škrobové moučky (na zahuštění)
-
1 lžička sušené majoránky
Postup:
-
Příprava základu:
Na sádle orestuj nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dozlatova. -
Přidání masa:
Přidej nakrájené hovězí maso a osmaž ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo. -
Koření a tekutiny:
Osol, opepři, přidej gulášové koření, rajčatový protlak a podlej pivem. Promíchej a dus na mírném ohni do poloměkka. Během dušení podle potřeby podlévej vývarem. -
Přidání zeleniny:
Jakmile je maso téměř měkké, přidej nakrájené papriky, chilli papričku a nakládané okurky. -
Zahuštění a dochucení:
Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a povaříme ještě chvíli, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidej majoránku a dochuť podle potřeby. -
Podávání:
Podávej s domácím petrželovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Tip:
Pokud máš rád pikantnější guláš, přidej více chilli papriček nebo použij pálivou papriku. Pivo dodá guláši příjemnou hloubku chuti.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






