Recept na Hovězí guláš
Ingredience pro recept
| 600 g | hovězí kližky |
| 60 g | sádla |
| 3 ks | cibule |
| 1 lžička | drceného kmínu |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| 1 lžička | mleté pálivé papriky |
| sůl | |
| 1 lžíce | rajského protlaku |
| česnek | |
| 50 g | hladké mouky |
| mletý černý pepř | |
| majoránka |
Hovězí maso pokrájíme na stejně velké kousky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme do zlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme kmín, vmícháme papriku. Hned vložíme maso a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme sůl, rajský protlak, rozetřený česnek se solí, trochu vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku, zasypeme moukou a při stálém míchání osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme pepř a dusíme až maso změkne. Nakonec přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.






