Recept na Guláš z trouby
Ingredience pro recept
| 1 kg | hovězího masa |
| 3 ks | cibule |
| 4 stroužky | česneku |
| 2 lžičky | gulášového koření |
| 3 lžičky | mleté sladké papriky |
| 1 lžička | mleté pálivé papriky |
| 3 lžíce | solamylu |
| 2 kostky | bujonu |
| kečup | |
| sůl | |
| 1 l | vody |
Cibuli nakráníme nadrobno, česnek nasekáme najemno. Vložíme do pekáče nebo kastrolu, přidáme maso nakrájené na kostky a ostatní ingredience. Bujon předem rozpustíme v teplé vodě. Zalijeme vodou, zamícháme, přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250st. C. Pečeme cca 1-1,5hod.
Během pečení neotvíráme, nemícháme ani n e k o u k á m e.
radiční guláš připravený netradičně
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
-
1 cibule (nakrájená nadrobno)
-
3 stroužky česneku (nasekané najemno)
-
1 lžíce oleje (na opečení)
-
1 kostka bujonu (masového nebo zeleninového)
-
500 ml teplé vody
-
Sůl, pepř podle chuti
-
1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé podle chuti)
-
1 lžíce rajčatového protlaku (volitelně)
Postup:
-
Příprava základních ingrediencí:
Cibuli nakrájej na nadrobno, česnek nasekej najemno. Vlož je do pekáče nebo kastrolu. -
Příprava masa:
Přidej nakrájené maso na kostky. Osol, opepři a přidej mletou papriku (pokud používáš, přidej i rajčatový protlak). -
Příprava bujónu:
Bujon rozpustíme ve 500 ml teplé vody a zalijeme maso s cibulí a česnekem. -
Pečení:
Vše dobře zamíchej, přiklop pekáč nebo kastrol a dej péct do předehřáté trouby na 250 °C. Peč cca 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Během pečení neotvírej troubu, nemíchej a nezastavuj proces pečení, aby guláš získal správnou chuť a konzistenci. -
Podávání:
Podávej s čerstvým chlebem, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Tip:
Pro lepší chuť můžeš před pečením maso krátce opeč na pánvi s olejem, než ho vložíš do pekáče.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Alena02. srpna 2013 ve 16:57Od doby,kdy jsem udělala tento gulášek poprvé,tak manžel už jinak připravovaný nechce.A pokud někde přijde řeč na guláše,tak mě tento všude vychlalusje :-) Jinak není vůbec těžký,je hned přichystaný a kromě nože a prkýnka ani neušpiním pořádně nádobí :-) :-)
- Autor: Jan Straka24. června 2015 ve 19:16Kdo dává do guláše masox nebo bujon . Je asi z jiné planety. Jenda
- Autor: Pepa29. března 2013 ve 13:00Výborná bašta :)
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová









