Recept na Guláš z trouby

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 11 hlasů)
3 komentáře
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Guláš z trouby 1
  • Guláš z trouby - příprava
  • Guláš z trouby - příprava
  • Guláš z trouby - příprava

Ingredience pro recept

1 kghovězího masa
3 kscibule
4 stroužkyčesneku
2 lžičkygulášového koření
3 lžičkymleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
3 lžícesolamylu
2 kostkybujonu
kečup
sůl
1 lvody
Tradiční guláš připravený netradičně. tradiční guláš, guláš pečený v troubě, hovězí guláš, pečené maso, rajčatový protlak, paprika, netradiční guláš, česká kuchyně, guláš s cibulí, hovězí recept, domácí guláš, jednoduchý recept, pomalu pečený guláš, vaření, jídlo

Cibuli nakráníme nadrobno, česnek nasekáme najemno. Vložíme do pekáče nebo kastrolu, přidáme maso nakrájené na kostky a ostatní ingredience. Bujon předem rozpustíme v teplé vodě. Zalijeme vodou, zamícháme, přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250st. C. Pečeme cca 1-1,5hod.

Během pečení neotvíráme, nemícháme ani  n e k o u k á m e.

 

radiční guláš připravený netradičně

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)

  • 3 stroužky česneku (nasekané najemno)

  • 1 lžíce oleje (na opečení)

  • 1 kostka bujonu (masového nebo zeleninového)

  • 500 ml teplé vody

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé podle chuti)

  • 1 lžíce rajčatového protlaku (volitelně)

Postup:

  1. Příprava základních ingrediencí:
    Cibuli nakrájej na nadrobno, česnek nasekej najemno. Vlož je do pekáče nebo kastrolu.

  2. Příprava masa:
    Přidej nakrájené maso na kostky. Osol, opepři a přidej mletou papriku (pokud používáš, přidej i rajčatový protlak).

  3. Příprava bujónu:
    Bujon rozpustíme ve 500 ml teplé vody a zalijeme maso s cibulí a česnekem.

  4. Pečení:
    Vše dobře zamíchej, přiklop pekáč nebo kastrol a dej péct do předehřáté trouby na 250 °C. Peč cca 1–1,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Během pečení neotvírej troubu, nemíchej a nezastavuj proces pečení, aby guláš získal správnou chuť a konzistenci.

  5. Podávání:
    Podávej s čerstvým chlebem, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.

Tip:
Pro lepší chuť můžeš před pečením maso krátce opeč na pánvi s olejem, než ho vložíš do pekáče.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Alena02. srpna 2013 ve 16:57
    Od doby,kdy jsem udělala tento gulášek poprvé,tak manžel už jinak připravovaný nechce.A pokud někde přijde řeč na guláše,tak mě tento všude vychlalusje :-) Jinak není vůbec těžký,je hned přichystaný a kromě nože a prkýnka ani neušpiním pořádně nádobí :-) :-)
  • Autor: Jan Straka24. června 2015 ve 19:16
    Kdo dává do guláše masox nebo bujon . Je asi z jiné planety. Jenda
  • Autor: Pepa29. března 2013 ve 13:00
    Výborná bašta :)

Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!