Recept na Guláš mistra uzenáře
Ingredience pro recept
| 600 g | hovězí kližky |
| 3 lžíce | sádla |
| 3 ks | cibule |
| česnek | |
| sůl | |
| gulášového koření | |
| 1 ks | kuřecí klobásy |
| 1 ks | pikantní klobásy |
| 2 ks | červené kapie |
| 50 g | anglické slaniny |
Hovězí kližku nakrájíme na kostky, v kastrolu na sádle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, do které nasypeme maso, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme menším množstvím vody a pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Jakmile maso změkne, přidáme kolečka klobásy, kapie, proužky cibule a necháme chvíli povařit. Každou porci posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a podáváme.






