Recept na Kuře na rozmarýnu

přidal(a) Administrátor
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kuřecí maso s nádechem rozmarýnu. Příprava snadná. Autor: Romča Langerová kuře na rozmarýnu, kuře pečené, kuřecí maso, pečené kuře, rozmarýn, bylinková pečínka, Romča Langerová, domácí recept, česká kuchyně, kuře v troubě, slanina, pečené maso, bramborový knedlík, sváteční oběd, vaření, jídlo
Kuře na rozmarýnu

Ingredience pro recept

čerstvý rozmarýn
máslo
sůl
pepř
1/2 celeru
10 dkgslaniny
2 kspetržele
2 kscibule
4 ksmrkve
8 kskuřecích špalíčků

Postup

Na dno pekáčku si nakrájíme na proužky očištěnou zeleninu. Kuřecí kousky pořádně omyjeme a každý kousek prošpekujeme slaninou a rozložíme na zeleninu. Kuře osolíme, opepříme a poklademe tenkými pásky másla. Vypodložíme větvičkami rozmarýnu, podlijeme vodou. 

Pečeme přikryté v troubě na 160 st asi hodinu, pak odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme do zlatova. Podáváme s domácím bramborovým knedlíkem.

 

Kuřecí maso s nádechem rozmarýnu

(Autor: Romča Langerová)

Ingredience:

  • 1 celé kuře (nebo 4 kuřecí stehna či prsa)

  • 100 g slaniny (nakrájené na proužky)

  • 2 mrkve (nakrájené na proužky)

  • 1 petržel nebo kousek celeru (nakrájený na tenké plátky)

  • 2 cibule (nakrájené na kolečka)

  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

  • 40 g másla (nakrájeného na plátky)

  • 2–3 větvičky čerstvého rozmarýnu

  • 100 ml vody

  • Olej na vymazání pekáče


Postup:

  1. Příprava základní vrstvy:
    Pekáč lehce vymaž olejem a rozlož na dno proužky očištěné zeleniny – mrkev, cibuli a petržel nebo celer. Zelenina vytvoří základ, na kterém se bude kuře pomalu péct a zároveň pustí chuť do šťávy.

  2. Příprava masa:
    Kuřecí kousky omyj a osuši. Každý kus prošpikuj slaninou (nejlépe pomocí nože nebo špikovací jehly), aby maso zůstalo šťavnaté. Rozlož maso na zeleninu, osol, opepři a poklaď tenkými plátky másla.

  3. Bylinková vůně:
    Mezi maso vlož větvičky čerstvého rozmarýnu a maso lehce podlij vodou.

  4. Pečení:
    Přikryj pekáč poklicí nebo alobalem a peč v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu.
    Poté odkryj, maso několikrát přelij výpekem a dopeč dozlatova (ještě cca 20–30 minut).

  5. Podávání:
    Podávej s domácím bramborovým knedlíkem, případně s bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Tip:
Pokud chceš výraznější chuť, můžeš přidat pár kapek citronové šťávy nebo špetku tymiánu ke konci pečení.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!