Recept na Kuře na pomerančích
Ingredience pro recept
| 2 ks | pomeranče |
| 250 ml | bílého vína |
| 4 ks | kuřecích stehen |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 0,5 lžičky | mleté sladké papriky |
| 0,5 lžičky | lurkumy |
| svazek | čerstvých bylinek |
| kuřecí vývar |
Pomeranče oloupeme, z dílků opatrně odstraníme blanky a naložíme je do bílého vína. Očištěné a omyté maso osolíme a opepříme, vložíme do pekáče vymazaného olejem, posypeme směsí papriky a kurkumy, přidáme svazek bylinek (tymián, pažitka, jarní cibulka), podlijeme trochou kuřecího vývaru, přikryjeme a pečeme zvolna doměkka. Pravidelně podléváme výpekem, případně přilijeme trochou vývaru. Před koncem pečení přidáme k masu kousky pomeranče a necháme pečínku zezlátnout.





