Recept na Krůtí rolky s lučinou
Ingredience pro recept
| 4 ks | krůtích plátků |
| sůl | |
| 4 stroužky | česneku |
| 200 g | sýru Lučina |
| 8 ks | šunky |
| hladká mouka | |
| 4 lžíce | oleje |
| 1 dl | červeného vína |
| 4 lžíce | kečupu |
| 3 lžíce | brusinek |
| 200 ml | vývaru |
Krůtí plátky naklepeme, osolíme a z každé strany podle chuti potřeme prolisovaným česnekem. Lučinu rozdělíme na čtyři části. Každý kousek zabalíme do dvou plátků šunky. Na plátky masa dáme šunku s lučinou a pevně stočíme do rolek. Rolky obalíme v mouce a vložíme je na pánev s rozlápeným olejem. Nejprve překladem dolů, aby se rolky zapekly a nemohly se rozbalit. Poté je opékáme zvolna ze všech stran až do úplného propečení. Podlijeme vínem, necháme je trochu vyvyřit a přidáme kečup, brusinky a vývar. Povaříme, až omáčka zhoustne. Servírujeme tak, že na talíře nalijeme část omáčky a na ni položíme na plátky nakrájenou rolku. Podáváme s vařeným bramborem.





