Recept na Kachna na jablkách

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
: Běžný den
Kachna na jablkách
  • Kachna na jablkách -

Ingredience pro recept

2 kgkachna
sůl
drcený kmín
1 kscibule
4 ksjablka
300 mlčerveného vína
Pečená kachna - tradiční oběd na Svatého Štěpána (26.12.). pečená kachna, kachna na Svatého Štěpána, tradiční oběd, kachna s jablky, pečené maso, kmín, dušené zelí, knedlíky, česká kuchyně, pečené jablka, víno na pečení, domácí recept, pečená kachna s knedlíkem, masové jídlo, vánoční jídlo, sváteční oběd, vaření

Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř důkladně osolíme. Pak kachnu vložíme do pekáče a mírně posypeme drceným kmínem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a vsypeme do pekáče. Omytá jablka pokrájíme na silnější plátky a přidáme k masu, podlijeme vínem a v předejřáté troubě pečeme zhruba 100 minut dozlatova. Běheme pečení poléváme kachnu výpekem, případně vínem nebo vodou.

Servírujeme nejčastěji s dušeným kysaným zelím a knedlíkem.

 

Pečená kachna - tradiční oběd na Svatého Štěpána (26.12.)

Ingredience:

  • 1 celá kachna (očištěná a umytá)

  • Sůl (na důkladné osolení kachny)

  • 1 lžička drceného kmínu (na posypání)

  • 1 cibule (oloupaná a nakrájená na hrubo)

  • 2 jablka (omytá a nakrájená na silnější plátky)

  • 200 ml bílého vína (na podlití)

  • Voda (pokud je potřeba podlévat během pečení)

Postup:

  1. Příprava kachny:
    Kachnu důkladně očisti, omyj a osuši. Zvenku i zevnitř ji důkladně osol.

  2. Příprava pekáče:
    Kachnu vlož do pekáče, posyp drceným kmínem a přidej nakrájenou cibuli.

  3. Přidání jablek:
    Omytá jablka nakrájej na silnější plátky a přidej je k masu do pekáče.

  4. Podlití a pečení:
    Kachnu podlij bílým vínem a vlož do předehřáté trouby. Peč při 180 °C asi 100 minut dozlatova. Během pečení kachnu pravidelně polévej výpekem a podle potřeby podlévej vínem nebo vodou.

  5. Podávání:
    Pečenou kachnu podávej s dušeným kysaným zelím a knedlíkem.

Tip:
Pro křupavou kůrčičku můžeš kachnu na posledních 10 minut pečení zvýšit teplotu na 200 °C.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!