Recept na Gyros ve smetanové omáčce

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Gyros ve smetanové omáčce.jpg

Ingredience pro recept

750 gkuřecích prsou
1/2 sáčkutekuté marinády Gyros
3 stroužkyčesneku
1 ksbílá část pórku
1 hrstnasekané petrželky
190 gsmetany na vaření
Kuřecí naložená prsíčka se smetanovou omáčkou kuřecí prsíčka, kuřecí s marinádou, smetanová omáčka, kuřecí maso, pórek, petrželová nať, smetana, domácí recept, těstoviny, rýže, rychlý recept, česká kuchyně, kuřecí na pánvi, kuřecí s těstovinami, omáčka, vaření, jídlo

Maso nakrájíme na širší proužky, promícháme s polovinou tekuté marinády a necháme uležet v chladu 24 hodin. Do pánve dáme pár kapek oleje, na něm opečeme dozlatova rozpůlené stroužky česneku a pak je vyndáme. Vložíme najemno nakrájený pórek, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě. Maso zprudka opečeme, podlijeme smetanou, lehce provaříme, až omáčka zhoustne. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

 

Kuřecí naložená prsíčka se smetanovou omáčkou

Ingredience:

  • 600 g kuřecího masa (prsa, nakrájená na širší proužky)

  • 200 ml tekuté marinády (sojová omáčka, citronová šťáva, med nebo bylinky podle chuti)

  • 1 lžíce oleje (na opečení)

  • 2 stroužky česneku (rozpůlené)

  • 1 pórek (nakrájený nadrobno)

  • 1 hrst petrželové natě (nasekané)

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • Sůl, pepř podle chuti

Postup:

  1. Marinování masa:
    Kuřecí maso nakrájej na širší proužky, smíchej s polovinou tekuté marinády a nech odpočívat v chladu 24 hodin, aby maso nasáklo všechny chutě.

  2. Opečení česneku:
    Na pánvi rozehřej pár kapek oleje, přidej rozpůlené stroužky česneku a opeč je dozlatova. Poté je vyndej z pánve.

  3. Příprava zeleniny:
    Na stejném oleji orestuj na jemno nakrájený pórek a nasekanou petrželovou nať. Restuj asi 2–3 minuty, dokud pórek nezměkne.

  4. Restování masa:
    Přidej naložené kuřecí maso a zprudka ho opeč, aby získalo pěknou barvu.

  5. Příprava omáčky:
    Podlij smetanou, promíchej a nech omáčku krátce povařit, dokud nezhoustne.

  6. Podávání:
    Podávej s těstovinami, rýží nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud chceš omáčku bohatší, přidej do ní kousek másla na zjemnění chuti. Pro pikantnější verzi můžeš přidat špetku chilli nebo pálivé papriky.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!