Recept na Guláš z kačeních žaludků
Ingredience pro recept
| cibule | |
| sladké chilli | |
| kmín drcený | |
| trochu | mouky |
| vývar | |
| trochu | kari |
| mletá paprika | |
| pepř | |
| sůl | |
| kachní žaludky | |
| 1 lžíce | sádla |
Nejdříve očistíme kačení žaludky od všech blanek a tuku. Do hrnce dáme lžíci sádla a orestujeme cibuli a přidáme žaludky, a zprudka opečeme, přidáme - sůl, pepř, mletou papriku, kmín drcený, trochu kari, sladké chilli. Podlejeme vývarem a dusíme asi 2 hodiny do měkka. Nakonec zaprášíme moukou a povaříme. Jako příloha je vhodný knedlík, ale i rýže. Chutná jako telecí maso.
Skvělý recept na gulášek z kachních žaludků
(Autor: Romča Langerová)
Ingredience:
-
500 g kachních žaludků (očistěných od blanek a tuku)
-
1 lžíce sádla
-
1 cibule (nakrájená na jemno)
-
Sůl a pepř podle chuti
-
1 lžička mleté papriky
-
1/2 lžičky drceného kmínu
-
1/2 lžičky kari
-
1/2 lžičky sladkého chilli
-
500 ml vývaru (nebo vody)
-
1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Postup:
-
Příprava žaludků:
Nejprve očisti kachní žaludky od všech blanek a tuku. -
Restování cibule a žaludků:
Na sádle v hrnci orestuj nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidej kachní žaludky a zprudka je opeč ze všech stran. -
Koření a dusení:
Přidej sůl, pepř, mletou papriku, drcený kmín, kari a sladké chilli. Promíchej, podlij vývarem a nech dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud žaludky nezměknou. -
Zahuštění:
Jakmile jsou žaludky měkké, zapraž je moukou a krátce povař, aby omáčka zhoustla. -
Podávání:
Podávej s bramborovým knedlíkem, rýží nebo čerstvým chlebem.
Tip:
Gulášek má jemnou chuť, podobnou telecímu masu, a je ideální na zimní oběd. Pokud máš ráda pikantnější jídla, přidej více sladkého chilli nebo pálivější papriku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě





