Recept na Guláš z kačeních žaludků

přidal(a) Romča Langerova
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den
Guláš z kačeních žaludků

Ingredience pro recept

cibule
sladké chilli
kmín drcený
trochumouky
vývar
trochukari
mletá paprika
pepř
sůl
kachní žaludky
1 lžícesádla
Skvělý recept na gulášek z kachních žaludků. Autor: Romča Langerová kachní žaludky, gulášek, kachní maso, telecí maso, guláš, sádlo, kari, mletá paprika, drcený kmín, sladké chilli, česká kuchyně, domácí recept, guláš s knedlíkem, knedlík, vývar, jídlo, vaření, Romča Langerová

Nejdříve očistíme kačení žaludky od všech blanek a tuku. Do hrnce dáme lžíci sádla a orestujeme cibuli a přidáme žaludky, a zprudka opečeme, přidáme - sůl, pepř, mletou papriku, kmín drcený, trochu kari, sladké chilli. Podlejeme vývarem a dusíme asi 2 hodiny do měkka. Nakonec zaprášíme moukou a povaříme. Jako příloha je vhodný knedlík, ale i rýže. Chutná jako telecí maso.

 

Skvělý recept na gulášek z kachních žaludků

(Autor: Romča Langerová)

Ingredience:

  • 500 g kachních žaludků (očistěných od blanek a tuku)

  • 1 lžíce sádla

  • 1 cibule (nakrájená na jemno)

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 1 lžička mleté papriky

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1/2 lžičky kari

  • 1/2 lžičky sladkého chilli

  • 500 ml vývaru (nebo vody)

  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

Postup:

  1. Příprava žaludků:
    Nejprve očisti kachní žaludky od všech blanek a tuku.

  2. Restování cibule a žaludků:
    Na sádle v hrnci orestuj nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidej kachní žaludky a zprudka je opeč ze všech stran.

  3. Koření a dusení:
    Přidej sůl, pepř, mletou papriku, drcený kmín, kari a sladké chilli. Promíchej, podlij vývarem a nech dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud žaludky nezměknou.

  4. Zahuštění:
    Jakmile jsou žaludky měkké, zapraž je moukou a krátce povař, aby omáčka zhoustla.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovým knedlíkem, rýží nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Gulášek má jemnou chuť, podobnou telecímu masu, a je ideální na zimní oběd. Pokud máš ráda pikantnější jídla, přidej více sladkého chilli nebo pálivější papriku.


 

 

 
 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!