Recept na Grilovaný kuřecí špíz

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Grilovaný kuřecí špíz.jpg

Ingredience pro recept

2 dílysójové omáčky
1 dílcitronové šťávy
1 dílmedu
kuřecí maso
jablka
Kuřecí marinované maso grilované s jablky kuřecí maso, marinované kuřecí, grilované maso, jablka, sojová omáčka, citronová šťáva, med, grilování, kuřecí špízy, grilování s ovocem, letní grilování, grilované kuře, jablečné špízy, domácí recept, jablka na grilu, vaření, jídlo

Kousky kuřecího masa naložíme asi na 3 hodiny do marinády (sojová omáčka,citronová šťáva, med). Pak maso napichujeme střídavě se silnějšími kolečky jablek obalených v cukru na jehlu. Za stálého otáčení a potírání olejem grilujeme.

 

Kuřecí marinované maso grilované s jablky

Ingredience:

  • 600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)

  • 3 lžíce sojové omáčky

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžíce medu

  • 2–3 jablka (silnější kolečka)

  • Cukr (na obalení jablek)

  • Olej (na potírání)

Postup:

  1. Marinování masa:
    Kousky kuřecího masa vlož do misky, přidej sojovou omáčku, citronovou šťávu a med. Nechej maso marinovat asi 3 hodiny v lednici, aby nasáklo chutě.

  2. Příprava jablek:
    Jablka oloupej a nakrájej na silnější kolečka. Obal je v cukru, aby se při grilování krásně karamelizovala.

  3. Příprava špízů:
    Na jehlu nebo grilovací špejle střídavě napichuj kousky marinovaného kuřecího masa a obalené jablka.

  4. Grilování:
    Špízy griluj za stálého otáčení na rozpáleném grilu. Během grilování maso potírej olejem, aby zůstalo šťavnaté a neztvrdlo.

  5. Podávání:
    Podávej s čerstvým zeleninovým salátem nebo rýží.

Tip:
Pokud chceš přidat další vrstvu chuti, můžeš přidat do marinády i trochu hořčice nebo špetku červené papriky.


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!