Recept na Grilovaný kuřecí špíz
Kousky kuřecího masa naložíme asi na 3 hodiny do marinády (sojová omáčka,citronová šťáva, med). Pak maso napichujeme střídavě se silnějšími kolečky jablek obalených v cukru na jehlu. Za stálého otáčení a potírání olejem grilujeme.
Kuřecí marinované maso grilované s jablky
Ingredience:
-
600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
-
3 lžíce sojové omáčky
-
2 lžíce citronové šťávy
-
1 lžíce medu
-
2–3 jablka (silnější kolečka)
-
Cukr (na obalení jablek)
-
Olej (na potírání)
Postup:
-
Marinování masa:
Kousky kuřecího masa vlož do misky, přidej sojovou omáčku, citronovou šťávu a med. Nechej maso marinovat asi 3 hodiny v lednici, aby nasáklo chutě. -
Příprava jablek:
Jablka oloupej a nakrájej na silnější kolečka. Obal je v cukru, aby se při grilování krásně karamelizovala. -
Příprava špízů:
Na jehlu nebo grilovací špejle střídavě napichuj kousky marinovaného kuřecího masa a obalené jablka. -
Grilování:
Špízy griluj za stálého otáčení na rozpáleném grilu. Během grilování maso potírej olejem, aby zůstalo šťavnaté a neztvrdlo. -
Podávání:
Podávej s čerstvým zeleninovým salátem nebo rýží.
Tip:
Pokud chceš přidat další vrstvu chuti, můžeš přidat do marinády i trochu hořčice nebo špetku červené papriky.





