Recept na Bylinkové špízy

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bylinkové špízy.jpg

Ingredience pro recept

400 gkuřecího masa
sůl
mletý bílý pepř
4 lžíceolivového oleje
4 lžícecitronové šťávy
1 svazeknasekaných bylinek
Kuřecí pochoutka z grilu Kuřecí pochoutka z grilu Ingredience: 600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky) Sůl, pepř podle chuti 3 lžíce oleje 2 lžíce citronové šťávy 1 lžička nasekaného tymiánu 1 lžička nasekané šalvěje 1 lžička oregana Dřevěné špejle (namočené ve vodě alespoň 30 minut) Postup: Příprava masa: Kuřecí maso omyj, osuší a nakrájej na větší, přibližně stejně velké kousky. Osol a opepři. Marináda: V misce smíchej olej, citronovou šťávu a nasekané bylinky (tymián, šalvěj, oregano). Do této směsi vlož maso, promíchej, přikryj a nech marinovat do druhého dne v lednici. Grilování: Namočené špejle napichuj střídavě s kousky masa. Griluj na středně rozpáleném grilu ze všech stran dozlatova. Během grilování potírej zbytkem marinády pro šťavnatější výsledek. Podávání: Podávej s čerstvou zeleninou, pečenými brambory nebo bylinkovým dipem. Tip: Můžeš přidat i kousky zeleniny (např. papriku nebo cibuli) mezi maso na špejli — dodají špízům barvu i chuť.

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší, zhruba stejně velké kousky, které osolíme a opepříme. Z oleje, citronové šťávy a nasekaných bylinek (tymián, šalvěj, oregano) vyšleháme marinádu a do ní maso naložíme do druhého dne. Kousky napichujeme na namočené špejle a dáme na rozpálený gril. Během grilování potíráme špízy zbytkem marinády.

 

Kuřecí pochoutka z grilu

Ingredience:

  • 600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 3 lžíce oleje

  • 2 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžička nasekaného tymiánu

  • 1 lžička nasekané šalvěje

  • 1 lžička oregana

  • Dřevěné špejle (namočené ve vodě alespoň 30 minut)

Postup:

  1. Příprava masa:
    Kuřecí maso omyj, osuší a nakrájej na větší, přibližně stejně velké kousky. Osol a opepři.

  2. Marináda:
    V misce smíchej olej, citronovou šťávu a nasekané bylinky (tymián, šalvěj, oregano). Do této směsi vlož maso, promíchej, přikryj a nech marinovat do druhého dne v lednici.

  3. Grilování:
    Namočené špejle napichuj střídavě s kousky masa. Griluj na středně rozpáleném grilu ze všech stran dozlatova. Během grilování potírej zbytkem marinády pro šťavnatější výsledek.

  4. Podávání:
    Podávej s čerstvou zeleninou, pečenými brambory nebo bylinkovým dipem.

Tip:
Můžeš přidat i kousky zeleniny (např. papriku nebo cibuli) mezi maso na špejli — dodají špízům barvu i chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!