Recept na Bylinkové špízy
Ingredience pro recept
| 400 g | kuřecího masa |
| sůl | |
| mletý bílý pepř | |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 4 lžíce | citronové šťávy |
| 1 svazek | nasekaných bylinek |
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší, zhruba stejně velké kousky, které osolíme a opepříme. Z oleje, citronové šťávy a nasekaných bylinek (tymián, šalvěj, oregano) vyšleháme marinádu a do ní maso naložíme do druhého dne. Kousky napichujeme na namočené špejle a dáme na rozpálený gril. Během grilování potíráme špízy zbytkem marinády.
Kuřecí pochoutka z grilu
Ingredience:
-
600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
-
Sůl, pepř podle chuti
-
3 lžíce oleje
-
2 lžíce citronové šťávy
-
1 lžička nasekaného tymiánu
-
1 lžička nasekané šalvěje
-
1 lžička oregana
-
Dřevěné špejle (namočené ve vodě alespoň 30 minut)
Postup:
-
Příprava masa:
Kuřecí maso omyj, osuší a nakrájej na větší, přibližně stejně velké kousky. Osol a opepři. -
Marináda:
V misce smíchej olej, citronovou šťávu a nasekané bylinky (tymián, šalvěj, oregano). Do této směsi vlož maso, promíchej, přikryj a nech marinovat do druhého dne v lednici. -
Grilování:
Namočené špejle napichuj střídavě s kousky masa. Griluj na středně rozpáleném grilu ze všech stran dozlatova. Během grilování potírej zbytkem marinády pro šťavnatější výsledek. -
Podávání:
Podávej s čerstvou zeleninou, pečenými brambory nebo bylinkovým dipem.
Tip:
Můžeš přidat i kousky zeleniny (např. papriku nebo cibuli) mezi maso na špejli — dodají špízům barvu i chuť.





