Recept na Božské kuře

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Božské kuře
  • Božské kuře - foto-Romča Langerová
  • Božské kuře - foto-Romča Langerová

Ingredience pro recept

olej
cibule
4 stroužkyčesneku
zázvor
10 dkgžampionů
1 ksčervené kapie
8 kscherry rajčat
1 ksšlehačky
4 kskuřecích prsou
sůl
mletý černý pepř
bazalka
šalvěj
muškátový květ
Kuře se žampiony a šlehačkou podle Romči Langerové kuře se žampiony, kuře na smetaně, šlehačka, žampiony, Romča Langerová, kuřecí maso, vepřové maso, smetanová omáčka, česká kuchyně, domácí recept, tradiční jídlo, recept, pečené kuře, zelenina, paprika, cherry rajčata, bazalka, šalvěj, muškátový květ, vaření, jídlo

Na pánvi orestujeme na trošce oleje cibuli, na plátky nakrájený česnek a zázvor, dále žampiony, červenou papriku a půlky cherry rajčátek. Pak zalejeme šlehačkou,  zamícháme a odstavíme.
Pekáček vymažeme máslem, rozložíme kuře (případně vepřové maso), osolíme, opepříme, přidáme bazalku, šalvěj, muškátový květ. Zalejeme připravenou směsí z pánve, přiklopíme a upečeme do měkka, asi hodinu na 170 st.

 

Kuře se žampiony a šlehačkou podle Romči Langerové

Ingredience:

  • 1 celé kuře nebo 600 g kuřecího/vepřového masa

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • Kousek čerstvého zázvoru (cca 2 cm)

  • 200 g čerstvých žampionů

  • 1 červená paprika

  • 6–8 cherry rajčátek

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 1 lžíce másla

  • 1 lžíce oleje

  • Sůl, pepř

  • Sušená bazalka

  • Šalvěj

  • Špetka muškátového květu

Postup:

  1. Základ směsi: Na pánvi rozehřej olej a orestuj najemno nakrájenou cibuli, plátky česneku a nastrouhaný zázvor.

  2. Zelenina: Přidej na plátky nakrájené žampiony, proužky červené papriky a půlky cherry rajčátek. Vše společně restuj pár minut, dokud zelenina nezměkne.

  3. Zalití šlehačkou: Zalij smetanou ke šlehání, promíchej a krátce provař. Směs odstav z ohně.

  4. Příprava masa: Pekáček vymaž máslem, rozlož kousky kuřete (nebo vepřového masa), osol, opepři a posyp bazalkou, šalvějí a špetkou muškátového květu.

  5. Pečení: Maso zalij připravenou směsí ze zeleniny a smetany, přiklop a peč v troubě asi 1 hodinu při 170 °C, dokud maso nezměkne.

  6. Dokončení: Před koncem můžeš krátce odkryt a zapéct, aby povrch zezlátl.

Tip:
Podávej s rýží, bramborovou kaší nebo těstovinami. Pro jemnější chuť můžeš přidat lžičku másla do omáčky po upečení.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!