Recept na Cikánské hovězí kousky
Ingredience pro recept
| 500 g | hovězího masa |
| olej | |
| 1 ks | cibule |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 2 lžičky | hladké mouky |
| 2 lžíce | sterilovaného leča |
| 2 lžíce | sterilované kapie |
| 1 hrst | mraženého hrášku |
Hovězí kousky se zeleninou
Ingredience:
-
600 g hovězího masa (např. zadní nebo kližka)
-
2 lžíce oleje
-
1 cibule
-
Sůl, pepř podle chuti
-
1 lžíce hladké mouky
-
200 g leča
-
100 g sterilované papriky
-
100 g hrášku (čerstvý nebo sterilovaný)
-
Voda na podlití
Postup:
-
Příprava masa:
Hovězí maso nakrájej na menší kousky a na rozehřátém oleji ho zprudka opeč ze všech stran. -
Dušení:
Jakmile maso pustí šťávu, přidej cibuli nakrájenou na proužky, osol, opepři a podlij trochou vody. Dus na mírném ohni téměř doměkka. -
Zahuštění:
Přidej mouku a promíchej, aby se výpek zahustil. -
Zelenina:
Vmíchej lečo, sterilovanou papriku a hrášek. Společně krátce povař, aby se chutě propojily a maso bylo úplně měkké. -
Podávání:
Podávej s rýží, těstovinami nebo čerstvým pečivem.
Tip:
Pro plnější chuť můžeš přidat i trochu rajčatového protlaku nebo kapku worcesterové omáčky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







