Recept na Cikánské hovězí kousky

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hovězí kousky se zeleninou hovězí maso, hovězí kousky, hovězí se zeleninou, lečo, papriky, hrášek, dušené maso, česká kuchyně, tradiční recept, domácí jídlo, jednoduchý recept, hovězí recept, maso, zeleninové jídlo, omáčka, vaření, jídlo
Cikánské hovězí kousky
  • Cikánské hovězí kousky -

Ingredience pro recept

500 ghovězího masa
olej
1 kscibule
sůl
mletý černý pepř
2 lžičkyhladké mouky
2 lžícesterilovaného leča
2 lžícesterilované kapie
1 hrstmraženého hrášku

Hovězí kousky se zeleninou

Ingredience:

  • 600 g hovězího masa (např. zadní nebo kližka)

  • 2 lžíce oleje

  • 1 cibule

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 200 g leča

  • 100 g sterilované papriky

  • 100 g hrášku (čerstvý nebo sterilovaný)

  • Voda na podlití

Postup:

  1. Příprava masa:
    Hovězí maso nakrájej na menší kousky a na rozehřátém oleji ho zprudka opeč ze všech stran.

  2. Dušení:
    Jakmile maso pustí šťávu, přidej cibuli nakrájenou na proužky, osol, opepři a podlij trochou vody. Dus na mírném ohni téměř doměkka.

  3. Zahuštění:
    Přidej mouku a promíchej, aby se výpek zahustil.

  4. Zelenina:
    Vmíchej lečo, sterilovanou papriku a hrášek. Společně krátce povař, aby se chutě propojily a maso bylo úplně měkké.

  5. Podávání:
    Podávej s rýží, těstovinami nebo čerstvým pečivem.

Tip:
Pro plnější chuť můžeš přidat i trochu rajčatového protlaku nebo kapku worcesterové omáčky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!