Recept na Chilli jehly
Ingredience pro recept
| 200 g | kuřecích prsou |
| sůl | |
| 200 ml | kokosového mléka |
| 2 lžíce | oleje |
| 1-2 lžičky | chilli |
| 2 ks | cibule šalotky |
Omyté maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a naložíme na 3 hodiny do směsi kokosového mléka, oleje a chilli. Poté necháme maso okapat a napichujeme ho střídavě se šalotkou na namočené dřevěné špejle. Špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme dozlatova. Můžeme grilovat i v troubě.
Pikantní grilované kuřecí
Ingredience:
-
600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
-
200 ml kokosového mléka
-
2 lžíce oleje
-
1 lžička mletého chilli (nebo podle chuti)
-
Sůl
-
6–8 šalotek
-
Dřevěné špejle (namočené alespoň 30 minut ve vodě)
Postup:
-
Příprava masa:
Kuřecí maso omyj, osuší a nakrájej na menší, rovnoměrné kousky. Osol je a vlož do mísy. -
Marináda:
V misce smíchej kokosové mléko, olej a mleté chilli. Vzniklou směsí zalij maso, dobře promíchej a nech marinovat asi 3 hodiny v lednici. -
Příprava špízů:
Maso nech okapat a střídavě napichuj s oloupanou šalotkou na namočené špejle. -
Grilování:
Špízy polož na rozpálený gril a griluj dozlatova ze všech stran. Během grilování můžeš potírat zbytkem marinády.
Pokud nemáš gril, můžeš je připravit i v troubě při 200 °C — asi 20–25 minut. -
Podávání:
Podávej s čerstvým salátem, grilovanou zeleninou nebo rýží.
Tip:
Přidej trochu limetkové šťávy nebo nasekaného koriandru pro svěží asijský nádech.








