Recept na Chilli jehly

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Chilli jehly
  • Chilli jehly -
  • Chilli jehly -
  • Chilli jehly -

Ingredience pro recept

200 gkuřecích prsou
sůl
200 mlkokosového mléka
2 lžíceoleje
1-2 lžičkychilli
2 kscibule šalotky
Pikantní grilované kuřecí grilované kuře, kuřecí maso, pikantní kuře, chilli, kokosové mléko, grilování, kuřecí špízy, špízy, letní recept, barbecue, gril, pikantní recept, šalotka, asijská kuchyně, jednoduché jídlo, domácí recept, kuřecí marináda, vaření, jídlo

Omyté maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a naložíme na 3 hodiny do směsi kokosového mléka, oleje a chilli. Poté necháme maso okapat a napichujeme ho střídavě se šalotkou na namočené dřevěné špejle. Špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme dozlatova. Můžeme grilovat i v troubě.

 

Pikantní grilované kuřecí

Ingredience:

  • 600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)

  • 200 ml kokosového mléka

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžička mletého chilli (nebo podle chuti)

  • Sůl

  • 6–8 šalotek

  • Dřevěné špejle (namočené alespoň 30 minut ve vodě)

Postup:

  1. Příprava masa:
    Kuřecí maso omyj, osuší a nakrájej na menší, rovnoměrné kousky. Osol je a vlož do mísy.

  2. Marináda:
    V misce smíchej kokosové mléko, olej a mleté chilli. Vzniklou směsí zalij maso, dobře promíchej a nech marinovat asi 3 hodiny v lednici.

  3. Příprava špízů:
    Maso nech okapat a střídavě napichuj s oloupanou šalotkou na namočené špejle.

  4. Grilování:
    Špízy polož na rozpálený gril a griluj dozlatova ze všech stran. Během grilování můžeš potírat zbytkem marinády.
    Pokud nemáš gril, můžeš je připravit i v troubě při 200 °C — asi 20–25 minut.

  5. Podávání:
    Podávej s čerstvým salátem, grilovanou zeleninou nebo rýží.

Tip:
Přidej trochu limetkové šťávy nebo nasekaného koriandru pro svěží asijský nádech.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!