Recept na Bylinkový steak
Ingredience pro recept
| 4 ks | hovězího roštěnce po 200g |
| sůl | |
| 2 lžičky | drcený barevný pepř |
| 1 ks | limetkové šťávy |
| 6 lžic | olivového oleje |
| 1 svazek | čerstvý tymián |
Očištěné a omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi limetkové šťávy a oleje, přidáme několik větviček tymiánu a necháme do druhého dne odležet. Pak maso vložíme na rozpálený gril, necháme zatáhnout a grilujeme pozvolna na mírném ohni. Během grilování potíráme větvičkou tymiánu namočenou do směsi oleje a limetkové šťávy.
Grilovaný hovězí steak
Ingredience:
-
2 hovězí steaky (např. roštěná, svíčková nebo rump steak)
-
Sůl, čerstvě mletý pepř
-
2 lžíce oleje
-
Šťáva z 1 limetky
-
Několik větviček čerstvého tymiánu
Postup:
-
Příprava masa:
Hovězí maso očisti, omyj, osuší papírovou utěrkou a z obou stran osol a opepři. -
Marinování:
Smíchej olej s limetkovou šťávou a přidej několik větviček tymiánu. Do této směsi vlož maso a nech marinovat do druhého dne v lednici. -
Grilování:
Maso vyjmi z marinády a polož na rozpálený gril. Nech ho krátce zatáhnout, poté griluj pomalu na mírném ohni podle požadované propečenosti.
Během grilování potírej steak větvičkou tymiánu namočenou v marinádě — maso tak získá krásnou vůni i chuť. -
Servírování:
Po ugrilování nech steak pár minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Podávej s grilovanou zeleninou, bramborem nebo bylinkovým máslem.
Tip:
Pro intenzivnější chuť můžeš do marinády přidat i pár kapek worcesterové omáčky nebo trochu hrubozrnné hořčice.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marek02. března 2018 ve 15:33Chtělo by to nějakou fotečku steaku a taky další recepty na steaky :-)
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






