Recept na Bylinkový steak

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Grilovaný hovězí steak grilovaný steak, hovězí steak, grilování, hovězí maso, tymián, limetková šťáva, marináda, steak, letní recept, barbecue, gril, maso na grilu, jednoduchý recept, česká kuchyně, domácí recept, steak na grilu, vaření, jídlo, Romča Langerová, recept
Bylinkový steak.jpg

Ingredience pro recept

4 kshovězího roštěnce po 200g
sůl
2 lžičkydrcený barevný pepř
1 kslimetkové šťávy
6 lžicolivového oleje
1 svazekčerstvý tymián

Očištěné a omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi limetkové šťávy a oleje, přidáme několik větviček tymiánu a necháme do druhého dne odležet. Pak maso vložíme na rozpálený gril, necháme zatáhnout a grilujeme pozvolna na mírném ohni. Během grilování potíráme větvičkou tymiánu namočenou do směsi oleje a limetkové šťávy.

 

Grilovaný hovězí steak

Ingredience:

  • 2 hovězí steaky (např. roštěná, svíčková nebo rump steak)

  • Sůl, čerstvě mletý pepř

  • 2 lžíce oleje

  • Šťáva z 1 limetky

  • Několik větviček čerstvého tymiánu

Postup:

  1. Příprava masa:
    Hovězí maso očisti, omyj, osuší papírovou utěrkou a z obou stran osol a opepři.

  2. Marinování:
    Smíchej olej s limetkovou šťávou a přidej několik větviček tymiánu. Do této směsi vlož maso a nech marinovat do druhého dne v lednici.

  3. Grilování:
    Maso vyjmi z marinády a polož na rozpálený gril. Nech ho krátce zatáhnout, poté griluj pomalu na mírném ohni podle požadované propečenosti.
    Během grilování potírej steak větvičkou tymiánu namočenou v marinádě — maso tak získá krásnou vůni i chuť.

  4. Servírování:
    Po ugrilování nech steak pár minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozložila. Podávej s grilovanou zeleninou, bramborem nebo bylinkovým máslem.

Tip:
Pro intenzivnější chuť můžeš do marinády přidat i pár kapek worcesterové omáčky nebo trochu hrubozrnné hořčice.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marek02. března 2018 ve 15:33
    Chtělo by to nějakou fotečku steaku a taky další recepty na steaky :-)

Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!