Recept na Božské kuře
Ingredience pro recept
| olej | |
| cibule | |
| 4 stroužky | česneku |
| zázvor | |
| 10 dkg | žampionů |
| 1 ks | červené kapie |
| 8 ks | cherry rajčat |
| 1 ks | šlehačky |
| 4 ks | kuřecích prsou |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| bazalka | |
| šalvěj | |
| muškátový květ |
Na pánvi orestujeme na trošce oleje cibuli, na plátky nakrájený česnek a zázvor, dále žampiony, červenou papriku a půlky cherry rajčátek. Pak zalejeme šlehačkou, zamícháme a odstavíme.
Pekáček vymažeme máslem, rozložíme kuře (případně vepřové maso), osolíme, opepříme, přidáme bazalku, šalvěj, muškátový květ. Zalejeme připravenou směsí z pánve, přiklopíme a upečeme do měkka, asi hodinu na 170 st.







