Recept na Boloňské špagety

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 11 hlasů)
3 komentáře
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Špagety s mletým masem a omáčkou podle Romči Langerové špagety, mleté maso, těstoviny, omáčka, rajčata, kečup, bazalka, česnek, cibule, česká kuchyně, italská kuchyně, Romča Langerová, recept, jednoduché jídlo, domácí kuchyně, večeře, těstoviny s masem, špagety s omáčkou, mleté maso recept, vaření, jídlo
Boloňské špagety

Ingredience pro recept

2 lžíceoleje
1 kscibule
500 gmletého masa
sůl
mletý černý pepř
majoránka
mletá sladká paprika
1 ksostrého kečupu
bazalku
4 stroužkyčesneku
500 gšpaget
strouhaný sýr

Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na cibuli osmažíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletou papriku, podlejeme a dusíme doměkka. Potom přidáme rajčata nebo kečup, bazalku, česnek a krátce povaříme. (Koření dáváme dle vlastní chuti).

Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme na talíř. Polejeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

 

Špagety s mletým masem a omáčkou podle Romči Langerové

Ingredience:

  • 400 g mletého masa (hovězí nebo míchané)

  • 1 cibule

  • 2 lžíce oleje

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1 lžička majoránky

  • 1 lžička mleté papriky

  • 2 stroužky česneku

  • 1 plechovka krájených rajčat nebo 3 lžíce kečupu

  • 1 lžička sušené bazalky (nebo čerstvé lístky)

  • 400 g špaget

  • Strouhaný sýr na posypání

Postup:

  1. Příprava omáčky: Na pánvi rozehřej olej a orestuj nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.

  2. Mleté maso: Přidej mleté maso, osol, opepři, přidej majoránku a papriku. Podlej trochou vody a duste, dokud maso nezměkne.

  3. Rajčata: Přidej rajčata nebo kečup, česnek a bazalku. Krátce povař, aby se chutě spojily.

  4. Těstoviny: Špagety uvař v osolené vodě dle návodu, poté je sceď.

  5. Podávání: Na talíř dej porci špaget, přelij masovou omáčkou a posyp strouhaným sýrem.

Tip:
Pro intenzivnější chuť můžeš do omáčky přidat trochu červeného vína nebo chilli vločky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: eva03. listopadu 2017 ve 12:33
    dobry den, tenhle recept nema s bolonskymi spagetami nic spolecnyho
  • Autor: eva03. listopadu 2017 ve 12:31
    dobry den, tenhle recept nema s bolonskymi spagetami nic spolecnyho
  • Autor: 06. prosince 2015 ve 13:14

Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!