Recept na Boloňské špagety
Ingredience pro recept
| 2 lžíce | oleje |
| 1 ks | cibule |
| 500 g | mletého masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| majoránka | |
| mletá sladká paprika | |
| 1 ks | ostrého kečupu |
| bazalku | |
| 4 stroužky | česneku |
| 500 g | špaget |
| strouhaný sýr |
Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na cibuli osmažíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletou papriku, podlejeme a dusíme doměkka. Potom přidáme rajčata nebo kečup, bazalku, česnek a krátce povaříme. (Koření dáváme dle vlastní chuti).
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme na talíř. Polejeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Špagety s mletým masem a omáčkou podle Romči Langerové
Ingredience:
-
400 g mletého masa (hovězí nebo míchané)
-
1 cibule
-
2 lžíce oleje
-
Sůl, pepř podle chuti
-
1 lžička majoránky
-
1 lžička mleté papriky
-
2 stroužky česneku
-
1 plechovka krájených rajčat nebo 3 lžíce kečupu
-
1 lžička sušené bazalky (nebo čerstvé lístky)
-
400 g špaget
-
Strouhaný sýr na posypání
Postup:
-
Příprava omáčky: Na pánvi rozehřej olej a orestuj nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
-
Mleté maso: Přidej mleté maso, osol, opepři, přidej majoránku a papriku. Podlej trochou vody a duste, dokud maso nezměkne.
-
Rajčata: Přidej rajčata nebo kečup, česnek a bazalku. Krátce povař, aby se chutě spojily.
-
Těstoviny: Špagety uvař v osolené vodě dle návodu, poté je sceď.
-
Podávání: Na talíř dej porci špaget, přelij masovou omáčkou a posyp strouhaným sýrem.
Tip:
Pro intenzivnější chuť můžeš do omáčky přidat trochu červeného vína nebo chilli vločky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: eva03. listopadu 2017 ve 12:33dobry den, tenhle recept nema s bolonskymi spagetami nic spolecnyho
- Autor: eva03. listopadu 2017 ve 12:31dobry den, tenhle recept nema s bolonskymi spagetami nic spolecnyho
- Autor: 06. prosince 2015 ve 13:14
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






