Recept na Ďábelské špekáčky
Ingredience pro recept
| 1 menší palička | česneku |
| 1 ks | feferonky |
| 1 lžička | soli |
| 2 ks | kapie |
| 4 středně velké | cibule |
| 4 lžíce | rostlinného oleje |
| 4 lžíce | kečupu |
| 4 lžíce | octa |
| 4 lžíce | plnotučné hořčice |
| 4 lžíce | worcestrové omáčky |
| 8 ks | špekáčků (nebo kabanos) |
8 špekáčků (může být i kabanos)
4 středně velké cibule
1 menší palička česneku (5 stroužků)
2 kapie
Nálev:
8 lžic vody / vodu s octem můžeme nahradit uvařeným dekem
4 lžíce octa
4 lžíce rostl. oleje
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce worcestrové omáčky
4 lžíce kečupu
1 malá lžička soli
1 feferonka
Přidáme dle chuti nebo požadované ostrosti mletý pepř, chilli koření a mletou papriku.
Všechny suroviny smícháme a přivedeme do varu. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme také na kolečka a česnek prolisujeme. Pak vše vložíme do teplého nálevu, dobře promícháme. Po vychlazení můžeme ihned podávat s pečivem.




