Recept na Palačinky

přidal(a) Genes Media
5/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

palačinky, domácí palačinky, palačinky recept, sladká snídaně, sladký oběd, palačinky s ovocem, jednoduchý recept, palačinky na pánvi, tradiční recept, dezert
palacinky2.jpg
  • Palačinky - palacinky1.jpg

Ingredience pro recept

1 čajová lžičkavanilky
1 1/2 šálkumléko
1 1/2 šálkuhladké mouky
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkyjedlé sody
2 ksvejce
2 lžícecukru
2 lžíceprášku do pečiva
2 lžícerostlinného oleje

Jakmile ochutnáte tento recept na palačinky, budete nejspíš souhlasit, že jsou mnohem lepší než ty, které můžete koupit v obchodě. Přidejte do těsta trochu vanilky nebo ovoce (např. zmrazené borůvky jsou vhodné), pokud jej chcete udělat nevšední. Chcete-li, můžete smíchat suché přísady předem a schovat je v lednici či spižírně, abyste je měli připravené, kdyby přišla nečekaná návštěva.

V míse smícháme všechny suché ingredience. Udělejte uprostřed směsí ďolíček a postupně přilívejte mléko a promíchejte jej s moukou. Přidejte dvě vejce a případně vanilku. Dále přidáme olej a šleháme, ale ještě směs necháme lehce hrudkovitou.
Rozehřejeme pánev (pokud není teflonová, bude třeba na ní nejprve rozpustit trochu másla nebo oleje). Jakmile bude pánev horká, nalijeme do ní směs na palačinky. Množství směsi záleží na tom, jak jste šikovní při jejich obracení a na tom, jak tlusté je chcete mít.


Pokud do těsta chcete nasypat nějaké ovoce, nyní je ta správná chvíle.

Když se na palačince začnou tvořit bubliny a je opečená dozlatova, otočte ji na druhou stranu a pokračujte ve smažení, dokud jsou obě strany dozlatova.


Opakujte tento proces, dokud nevyčerpáte celé těsto. Možná bude třeba upravit teplotu pánve, protože se bude postupně více zahřívat. Hotové palačinky nechte stranou na talíři a přikryjte je utěrkou, aby vám nevychladly.
Další recepty včetně náplní najdete na blogu http://palacinky.org/

 

Domácí palačinky

Suroviny
hladká mouka
cukr
špetka soli
prášek do pečiva
mléko
2 vejce
olej
vanilka (volitelně)
ovoce podle chuti (např. borůvky)
máslo nebo olej na smažení

Postup

  1. V míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.

  2. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a postupně přiléváme mléko, které zapracujeme do mouky.

  3. Přidáme vejce a případně vanilku.

  4. Nakonec přilijeme olej a směs krátce prošleháme, těsto má zůstat lehce hrudkovité.

  5. Rozehřejeme pánev, případně ji potřeme máslem nebo olejem.

  6. Na horkou pánev nalijeme těsto na palačinky, množství přizpůsobíme požadované tloušťce.

  7. Pokud chceme, nyní můžeme do těsta přidat ovoce.

  8. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bubliny a palačinka je zespodu dozlatova, otočíme ji a opečeme i z druhé strany.

  9. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto. Podle potřeby upravujeme teplotu pánve.

  10. Hotové palačinky ukládáme na talíř a přikryjeme utěrkou, aby zůstaly teplé.

  11. Podáváme s marmeládou, ovocem, tvarohem, čokoládou nebo jinou oblíbenou náplní.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!