Recept na Rebarbora

přidal(a) Iveta
datum: 29. Srpen 2015
2/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
rebarbora.jpg
Rebarbora-reveň je statná vytrvalá rostlina s mohutným oddenkem kterého využíváme v léčitelství a velkými šťavnatými dlouze řapíkatými listy které používáme v kuchyni

Rebarbora ovlivňuje tvorbu krve, dokáže pročisti organismus. Má projímavý účinek.

Rebarbora se nesmí užívat při močovém písku, ledvinových kaméncích a jiných chorobách močového ústrojí a kloubů. Není vhodná pro těhotné a kojící ženy.

Řapíky se konzumují pouze tepelně opracované, nikdy syrové protože obsahují kyselinu šťavelovou. Připravují se z ní moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou.

Nálev proti nechutenství:                                                                                                                                     Směs 10g kořene rebarbory, 20g listů máty peprné a 20g natě pelyňku přelijeme 250ml vroucí vody a necháme 15 minut odstát. Potom scedíme a užíváme třikrát denně pře jídlem polévkovou lžíci.

Na zácpu a průjem:                                                                                                                                               Ve velkých dávkách působí nálev z rebarbory jako projímadlo. Při zácpě si připravíme nálev z 20g kořene v osmině litru vroucí vody, necháme 15min odstát a poté užíváme.                                                                                                   V malých dávkách působí jako stavědlo. Připravíme nálev z 1g kořene a 125 ml vody a natřikrát denně vypijeme.

 


Převod VHS kazet, 8mm filmů, diapozitivů a negativů




Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Brusinka

     - brusinka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Brusinka je velmi nízký polokeřík,značně větvitý a vždy zelený. Využívají se její listy a zralé červené plody-bobule. Na našem území jsou však chráněné, protože se vyskytují poměrně vzácně. Proto se používají brusinky i jiné brusnice pěstované, nejčastěji z dovozu.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta
    Publikováno
    29. Srpen 2015
  • Majoránka zahradní

     - majoranka.jpg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Majoránka zahradní je převážně jednoletá bylina. Její nať se používá jak v kuchyni tak i v léčitelství
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
  • Fenykl obecný

     - fenykl.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Fenykl je podobný kopru, zpravidla dvouletá nebo vytrvalá bylina. Využívají se jeho plody, které jsou zdraví prospěšným kořením.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015

Partneři webu s recepty:



Sháníte kvalitní a designově hezké záclony, navštivte Dante.cz



Prodej luxusních šatů. Plesové šaty, koktejlové a krátké šaty, večerní šaty a spousty další luxusních šatů pro pravé dámy.



Získejte slevy až 30% na AVON produkty , dárky z motivačních programů, benefity od našich partnerů a mnohem víc. Registrujte se zdarma ještě dnes a zjistěte, co všechno Svět krásy AVON nabízí..



Široká nabídka Holandských krmiv Bardog


Bytový textil v nejrůznějších vzorech a hlavně krásné záclony můžete objednávat v e-shopu DANTE.


Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!