Warning: Unexpected character in input: ' in /home/domains/maminyrecepty.cz/web/public/www/app/produktModule.php on line 80 Rawburger | Recepty

Recept na Rawburger

přidal(a) Bára Červenclová
datum: 28. Leden 2015
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Vegetariáni
Příležitost: Oslava
: Běžný den
raw-hamburger-03-300x225.jpg
  • Rawburger - raw-hamburger-01-300x225.jpg
  • Rawburger - raw-hamburger-02-300x225.jpg

Ingredience pro recept

bazalka
kayenský pepř
1 šáleknastrouhané mrkve
1 lžičkašalvěje
1 šálekcibule
1 lžičkamajoránky
1 lžičkatymiánu
1 šálekvlašských ořechů
1,5 šálkulněných semínek
1/2 lžičkysoli
1/2 šálkudýňových semínek
1/4 šálkutamari omáčky
100 gsušených rajčat
2 šálkynakrájených hnědých žampionů
2 stroužkyčesneku
2,5 šálkunaklíčeného kamutu (nebo jiné obiloviny - ječmen, pohanka)
3 - 4 dclvody
4 lžíceolivového oleje
Rawburgery jsou zdravou formou burgerů připravovaných z těluprospěšných potravin. Příprava není složitá.

Suroviny

Hamburger

  • 2,5 šálku naklíčeného kamutu (nebo jiné obiloviny – ječmen, pohanka)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,5 šálku lněných semínek

Placky

  • 1 šálek nastrouhané mrkve
  • 2 šálky nakrájených hnědých žampionů
  • 1 šálek cibule
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1/2 šálku dyňových semínek
  • 1/4 šálku vody
  • 1/4 šálku tamari omáčky 1 lžička šalvěje
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu

Rajčatová raw salsa

  • 100g sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • bazalka
  • kayenský pepř
  • 1-2dcl vody

Příprava

Na rawburger necháme naklíčit semena kamutu nebo jiných obilovin (pohanka, ječmen). Klíčky spolu s vodou, olivovým olejem mixujeme v kuchyňském robotu. Poté do mísi přidáme ostatní suroviny a ručně uhněteme těsto. Z těsta tvoříme placky o průměru 7 cm a výšce 2-3 cm. Dehydrujeme 3 hodiny při 42 °C, pak rawburger placky otočíme a sušíme ještě další 3 hodiny.

Placky do náplně rawburgeru připravíme tak, že namočíme vlašské ořechy a semena dýně na 1 hodinu do vody. Pak je rozemeleme v kuchyňském robotu a dalšími surovinami do hladké hmoty. Místo hub můžeme použít lilek. Ze vzniklé hmoty tvoříme placky o průměru 7 cm a výšce 2 cm. Vzniklé placky dehydrujeme 6-7 hodin při 42°C.

Na salsu použijeme sušená rajčata, česnek, olivový olej, koření (dle chuti). vložíme do mixéru a zalijeme cca. 1/2 vody. Vše rozmixujeme na jemnou salsu. V případě, že je salsa hustá nebo tuhá (záleží na typu a výrobci sušených rajčat) doléváme vodu dle potřeby, abychom dosáhli správné konzistence.

Tipy na servírování

Na obilnou placku dáme houbovou placku, na ní pak rajčatovou salsu, hlávkový salát, rajče, okurku, cibuli a přikryjeme další obilnou plackou. Rawburger je plnohodnotným hlavním chodem a skutečnou delikatesou pro milovníky Rawfood.

 




Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Buritos mexicana

     - buritos-mexicana-011-300x225.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Mexické buritos jsou středně těžké na přípravu, ale výsledek stojí za to. Dobrou chuť!
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Narozeniny
    Příležitost
    Oslava
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Bára Červenclová
    Publikováno
    28. Leden 2015
  • Lněné hrudky s houbami

     - 0017-300x225.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Lněné hrudky s houbami se podávají jako příloha a nebo po usušení jako vynikající chléb. Příprava je poměrně snadná.
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Bára Červenclová
    Publikováno
    28. Leden 2015
  • Tacos s pikantní salsou a sýrem

     - tacos-s-pikantni-salsou-a-syrem-01-300x225.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tacos jsou středně těžké na přípravu. Správně připravené musí být křupavé.
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Bára Červenclová
    Publikováno
    28. Leden 2015

Partneři webu s recepty:

Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Sháníte kvalitní a designově hezké záclony, navštivte Dante.cz

Prodej luxusních šatů. Plesové šaty, koktejlové a krátké šaty, večerní šaty a spousty další luxusních šatů pro pravé dámy.

Catering Praha

Prvotřídní catering pro vaši svatbu či akci z kvalitních surovin.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!