Recept na Vánočka

přidal(a) Administrátor
datum: 1. Leden 2015
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
Vánočka

Ingredience pro recept

30 gdroždí
600 ghladké mouky
1 lžičkasoli
140 gcukru
1 špetkamuškátového květu
1 ksvejce
120 ghery
1/4 lmléka
1 lžičkacitronové kůry
1 hrstrozinek
1 hrstloupaných nasekaných mandlí
Výrobná vánočka od Dáša Petráková-Léblová

Droždí rozdrobíme do poloviny teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít.

Mouku prosejeme, přidáme sůl, cukr a muškátový květ. Přidáme vejce, kvásek, rozpuštěný tuk, zbytek mléka a citronovou kůru, rozinky namočené v rumu a sekané mandle. Těsto důkladně zpracujeme-prohněteme (nejlépe rukama), necháme na teplém místě vykynout, poté znovu prohněteme a necháme ještě vykynout. Poté dáme těsto do vymazané a vysypané vánočkové formy potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby rozehřáté na 220st. C a pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 160st. C a dopékáme 40 minut.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Škvarkové kostky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kynuté pečivo se škrarkami od Michaela Sadovská a Robert Cook
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    8. Listopad 2013
  • Pečivo s medem

     - foto-Betyna Marta
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Domácí pečivo s medem od Betyna Marta
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    30. Listopad 2013
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    10. Únor 2015
jsm4_1.jpg
Není nic krásnějšího než si sednout společně s rodinou nebo přáteli ke společnému stolu.
Číst více
fotokniha z dovolene sirka.jpg
Už na zpáteční cestě z dovolené si můžete vyrobit fotoknihu v aplikaci HappyFoto-MOBILE
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.