Recept na Karlovarské rohlíčky

přidal(a) Administrátor
datum: 5. Únor 2015
0/5
   ( 0 hlasů)
3 komentáře
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Vegetariáni
: Ostatní
: Návštěva
: Běžný den
Karlovarské rohlíčky

Ingredience pro recept

200 mlvody
125 gmásla
2 lžičkycukru
1 lžičkasoli
2 lžičkysušeného mléka
500 ghladké mouky
25 gdroždí
Křupavé rohlíčky jsou výborným pečivem vhodným například ke snídani. Příprava je snadná. autor: Michaela Sadovská

Do nádoby domácí pekárny vložíme ingregience v tohto pořadí: voda, tuk, cukr, sůl, sušené mléko (můžeme dát i sušenou smetanu). mouka a droždí a necháme vypracovat a vykynou těsto. Těsto musí kynout aspoň 1 a 1/2. 

Pak utvoříme 16 kuliček a necháme kynout ještě pod utěrkou 10 min. Každou vyválíme do tvaru podobného jak trojúhelník a od širšího konce rolujeme do rohlíku a ohneme do podkovy a na plechu ještě 15 min necháme kynout a pak je potřeme mlékem nebo vodou.

Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů a dolů do trouby dáme kastrolek s vodou.




 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář


  • Autor: Jaroslava 25. října 2015 ve 20:11
    Dobrý den,omlouvám se, že to píši,ale nejsou tyto ingredience na rohlíky trochu moc přehnané? 1kg sole, 2kg cukru, 2kg sušeného mléka ? Karlovarské rohlíky jsou moc dobré, ale tady bude v receptu jistě chyba. Jarka
  • Autor: admin28. ledna 2016 ve 13:23
    Omlouváme se za chyby v receptu - šotek nám pomíchal lžičky s kg :) Recept je opraven
  • Autor: helena 28. ledna 2016 ve 12:02
    kg cukru,2kg,mléka 1kg soli a 500g mouky?Co to je za nesmysl?

Podobné recepty

  • Škvarkové kostky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kynuté pečivo se škrarkami od Michaela Sadovská a Robert Cook
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    8. Listopad 2013
  • Pečivo s medem

     - foto-Betyna Marta
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Domácí pečivo s medem od Betyna Marta
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    30. Listopad 2013
  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    10. Únor 2015
jsm4_1.jpg
Není nic krásnějšího než si sednout společně s rodinou nebo přáteli ke společnému stolu.
Číst více
fotokniha z dovolene sirka.jpg
Už na zpáteční cestě z dovolené si můžete vyrobit fotoknihu v aplikaci HappyFoto-MOBILE
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.