Recept na Segedínský guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Segedínský guláš 1
  • Segedínský guláš - příprava

Ingredience pro recept

400 gvepřového bůčku
40 g sádla
2 kscibule
1 stroužekčesneku
400 gkysaného zelí
20 ghladké mouky
2 dlsmetany
sůl
kmín
mletá sladká paprika
Maso a zelí v jednom hrnci - prostě segedín

Opláchnuté a očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x2x2cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na polovině dávky tuku, přidáme mletou papriku, osmahneme a mírně zalijeme vodou. Do základu vložíme nakrájené maso, osolíme je, okořeníme kmínem a pod poklicí zvolna dusíme do poloměkka. Propláchnuté a nakrájené zelí přidáme k masu a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dochutíme solí a prolisovaným česnekem, podle chutí můžeme dosladit.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Peter12. června 2013 ve 15:54
    Preco pouzívate to najnekvalitnejsie mäso na tento recept? To bolo zvykom len za komunistov v stanicných restauráciách, pretoze to bolo to najlacnejsie. Dnes (dúfam) uz tento problém neexistuje a Segedínsky gulás sa varí z jedlého mäsa a nie z odpadkov!

Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!