Smažený kapr

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 13. Prosinec 2012
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Vánoce
Příležitost: Běžný den
Smažený kapr 1
  • Smažený kapr -

Ingredience pro recept

1 kskapra
sůl
4 stroužkyčesneku
0,5-1 lmléka
hladká mouka
olej na smažení
strouhanka
citron
2-3 ksvejce
Tradiční štědrovečerní smažený kapr.

Den předem kapra zabijeme, vykucháme, oškrábeme šupiny, odřízneme hlavu (můžeme ji použít na polévku) a ploutve, případně stáhneme z kůže. Nařezeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet. Před samotnou přípravou porce vyjmeme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté jednotlivé porce obalujeme v trojobalu (mouka-rozšlehané osolené vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při servírování pokapeme citronovou šťávou.

Na vánoce podáváme tradičně s brambovovým salátem, jinak můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.

Při konzumaci pozor na kostičky !!!!!

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v medové krustě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Vánoční kapr v netradiční úpravě.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    13. Prosinec 2012
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
    Publikováno
    6. Únor 2014
  • Ryby na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kapr nebo pangasius v netradiční úpravě.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    17. Září 2012

4.jpeg
Plavková sezóna se nezadržitelně blíží a to znamená jediné. Dostat se do formy. Způsobů, jak se dostat ke své vysněné postavě, je spousta a každé z nás vyhovuje něco jiného.
Číst více
palacinky.jpg
Dietou si jistě prošel každý z nás. Občas se nám prostě stane, že máme mindráky ze své vlastní postavy a chceme s tím něco udělat. Většina z nás si řekla: „Tak a dost! Od zítra hub
Číst více