Recept na Plněná jehněčí pečeně

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 20. Březen 2013
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: Velikonoce
Příležitost: více jak 2hod
: Běžný den
Jehněčí pečeně

Ingredience pro recept

nádivka
2 ksrohlíky
mléko
50 gpokrájené slaniny
1 ksvejce
1 lžíceloupaných nasekaných mandlí
1 kgjehněčí pečeně
svazekčerstvých bylinek
4 lžíceolivového oleje
200 mlbílého vína
zeleninový vývar
3 kscibule šalotky
4 stroužkyčesneku
3 lžícemedu
sůl
drcený pepř
1 svazekčerstvé karotky
80 gmásla
4 lžíce krupicového cukru
Jehněčí pečeně s nádivkou a glazovanou karotkou.

Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a ostrým nožem v něm nařízneme malou kapsu. Suroviny na nádivku smícháme a hotovou směsí naplníme pečeni, spíchneme párátky a maso položíme na pekáč s olejem. Přidáme oloupané šalotky, stroužky česneku, zalijeme vínem a troškou vývaru a pečeme pod pokličkou při teplotě 200st.C, ažmaso změkne. Počeni odkryjeme a dopečeme dozlatova. Karotku očistíme a omyjeme, ponecháme krátký kousek natě a zeleninu povaříme v osolené vodě. Mrkev scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a karotku a vše zalijeme troškou vody a necháme vodu odpařit. Až se na povrchu karotky vytvoří lesklá vrstva máslové směsi, stáhneme ji z ohně. Podáváme a čerstvou nasekanou petrželkou a jehněčím.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    16. Listopad 2013
  • Kančí na červeném víně

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kančí maso na víně od Nikoly Behenské
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    27. Únor 2014
  • Smažené kůzlečí

     -
    Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Kůzlečí plátky v trojobalu
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    27. Březen 2013
jsm4_1.jpg
Není nic krásnějšího než si sednout společně s rodinou nebo přáteli ke společnému stolu.
Číst více
fotokniha z dovolene sirka.jpg
Už na zpáteční cestě z dovolené si můžete vyrobit fotoknihu v aplikaci HappyFoto-MOBILE
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.