Recept na Plněná jehněčí pečeně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: Velikonoce
Příležitost: více jak 2hod
: Běžný den
Jehněčí pečeně

Ingredience pro recept

nádivka
2 ksrohlíky
mléko
50 gpokrájené slaniny
1 ksvejce
1 lžíceloupaných nasekaných mandlí
1 kgjehněčí pečeně
svazekčerstvých bylinek
4 lžíceolivového oleje
200 mlbílého vína
zeleninový vývar
3 kscibule šalotky
4 stroužkyčesneku
3 lžícemedu
sůl
drcený pepř
1 svazekčerstvé karotky
80 gmásla
4 lžíce krupicového cukru
Jehněčí pečeně s nádivkou a glazovanou karotkou.

Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a ostrým nožem v něm nařízneme malou kapsu. Suroviny na nádivku smícháme a hotovou směsí naplníme pečeni, spíchneme párátky a maso položíme na pekáč s olejem. Přidáme oloupané šalotky, stroužky česneku, zalijeme vínem a troškou vývaru a pečeme pod pokličkou při teplotě 200st.C, ažmaso změkne. Počeni odkryjeme a dopečeme dozlatova. Karotku očistíme a omyjeme, ponecháme krátký kousek natě a zeleninu povaříme v osolené vodě. Mrkev scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a karotku a vše zalijeme troškou vody a necháme vodu odpařit. Až se na povrchu karotky vytvoří lesklá vrstva máslové směsi, stáhneme ji z ohně. Podáváme a čerstvou nasekanou petrželkou a jehněčím.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     -
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     -
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!