Recept na Losos s křenovou omáčkou

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 13. Květen 2012
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Losos s křenovou omáčkou

Ingredience pro recept

4.00 ksfilety z lososa
2.00 lžícemásla
1.00 kscibule šalotky
1.00 kssalátové okurky
50.00 mlbílého vína
100.00 gzakysané smetany
2.00 lžícenastrouhaného křenu
0.00 sůl
0.00 pepř
Pikantní lahůdka s osvěžující okurkou.

Na 4 porce:

Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Fikety z lososa omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi jednu minutu a pak je vyjmeme. Do tuku vsypeme šalotku a okurku a podusíme. Nakonec zalijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu a křen, osolíme a opepříme. Lososa vložíme do omáčky, přiklopíme a asi 3 minuty dusíme na mírném ohni.

 




Potěšte dárkem přímo od partnera maminčiných receptů:

Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v medové krustě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Vánoční kapr v netradiční úpravě.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    13. Prosinec 2012
  • Smažený kapr

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční štědrovečerní smažený kapr.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    13. Prosinec 2012
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
    Publikováno
    6. Únor 2014