Recept na Kuře na pomerančích

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 30. Březen 2013
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kuře na pomerančích 1

Ingredience pro recept

2 kspomeranče
250 mlbílého vína
4 kskuřecích stehen
sůl
mletý černý pepř
4 lžíceolivového oleje
0,5 lžičkymleté sladké papriky
0,5 lžičkylurkumy
svazekčerstvých bylinek
kuřecí vývar
Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích

Pomeranče oloupeme, z dílků opatrně odstraníme blanky a naložíme je do bílého vína. Očištěné a omyté maso osolíme a opepříme, vložíme do pekáče vymazaného olejem, posypeme směsí papriky a kurkumy, přidáme svazek bylinek (tymián, pažitka, jarní cibulka), podlijeme trochou kuřecího vývaru, přikryjeme a pečeme zvolna doměkka. Pravidelně podléváme výpekem, případně přilijeme trochou vývaru. Před koncem pečení přidáme k masu kousky pomeranče a necháme pečínku zezlátnout.

 




Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Krůtí rolky s lučinou

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Rolky s lučinou v brusinkové omáčce.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    15. Září 2012
  • Kuřecí plátek s nivou

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kuřecí mňamka se sýrem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    15. Září 2012
  • Kuře s majoránkou

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Voňavý kořeněný pokrm s vínem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    11. Říjen 2012