Recept na Kachna na kmíně

přidal(a) Iveta
datum: 20. Březen 2016
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: více jak 2hod
Příležitost: Běžný den
kachna na kmíně .jpg
  • Kachna na kmíně - kachna na kmíně 1.jpg
  • Kachna na kmíně - kachna na kmíně 2.jpg

Ingredience pro recept

1 kskachna
sůl
kmín
Upéct dobrou kachnu je jednodušší, než se možná zdá. Vlastně jediné, na čem opravdu záleží, aby se pečená kachna jen rozplývala na jazyku, je čas pečení.

Aby kachna nebyla „samá kost“, měla by vážit alespoň dva kilogramy.  Pokud použijeme kachnu mraženou musíme ji nechat zvolna rozmrazit bez žádného urychlování.

Syrovou kachnu krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme svrchu i uvnitř. Kachnu dobře prohlédneme ze všech stran. Jestliže má na křídlech a na biskupu zbytky brků vytaháme je.

Do kůže a do vnitřku vetřeme asi lžičku soli. Necháme chvíli odležet. Zapneme troubu na nejvyšší stupeň. Připravíme si pekáč s víkem. Víko musí dobře přiléhat. Kachnu vložíme do pečící nádoby a z obou stran posypeme kmínem. Co z ní spadne, zůstane v pekáči. Otočíme ji na prsa a podlijeme asi decilitrem vody, víc ne. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do rozpálené trouby a teplotu snížíme na 100 stupňů Celsia. Jestliže si kachnu „předpékáme“ den dopředu, necháme ji péct tak dvě hodiny, pak troubu vypneme a kačenu v ní necháme až do vychladnutí. Po celou dobu si jí nemusíme všímat. Druhý den asi tři hodiny před podáváním pečené kachny opět zahřejeme troubu, kačenu obrátíme na záda, přikryjeme, dáme do trouby, snížíme teplotu a další dvě a půl hodiny kachnu pečeme při 100 stupních. Po té době bude kachní maso dokonale měkké. Aby kachna měla tu pravou křupavou kůrku, sundáme víko pekáče, kačenu dobře polijeme vypečeným sádlem a šťávou, teplotu v troubě zvýšíme na 200 stupňů a asi dvacet minut až půl hodiny kachnu dopečeme.

Během přípravy kachny máme dost času na přípravu přílohy jako je červené nebo bílé kysané zelí, bramborový či houskový knedlík.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Krůtí rolky s lučinou

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Rolky s lučinou v brusinkové omáčce.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    15. Září 2012
  • Kuřecí plátek s nivou

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kuřecí mňamka se sýrem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    15. Září 2012
  • Kuře s majoránkou

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Voňavý kořeněný pokrm s vínem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    11. Říjen 2012
05.jpg
Metodika NEMOPAS prověřuje nemovitost v různých technických oborech: Statika, úniky tepla, izolace proti vodě, technického zařízení budovy atd.
Číst více
nozitix.png
Stoprocentní recept, jak se v létě vyhnout rýmě, neexistuje. Můžete třeba jen přehnat slunění a na rýmu je zaděláno. 
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.