Recept na Játra se slaninou

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 30. Srpen 2012
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Ingredience pro recept

500 gvepřových jater
mletý černý pepř
hladká mouka
1/2 lžičkyworcestrová omáčka
1 lžičkacitronové šťávy
slanina
sůl
Chutná vepřová játra

Játra omyjeme. odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce opepříme. Plátky jater obalíme v mouce a vložíme na rozehřátý olej. Játra nikdy nesolíme před jejich úpravou, ztvrdla by. Rovněž je musíme smažit pomalu, aby se na povrchu neutvořila kůrka, protože by pak zhořkla. Hotová játra vyjmeme a uchováme v teple.

Do výpeku vmícháme lžíci mouky, osmahneme ji, zalijeme vodou a osolíme nebo přidáme asi půl kostičky masoxu. Omáčku za stálého míchání povaříme a pak dochutíme worcesterem a citronem. Plátky skaniny osmahneme na pánvi z obou stran dokřupava. Játra rozložíme na talíře, osolíme, přelijem omáčkou a ozdobíme plátky slaniny. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo dušenou rýží.

 


Převod VHS kazet, 8mm filmů, diapozitivů a negativů




Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Restovaná játra

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Játra se zeleninou podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    20. Duben 2014
  • Játra v kukuřičné krustě

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažená játra v kukuřičných lupínkách
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    1. Duben 2013
  • RYBNÍČEK - Vepřová játra na slanině

     - foto: Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pro milovníky jatýrek. Chutný pokrm, vhodný k bramborové kaši. Autor: Nikola Behenská
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
    Publikováno
    17. Únor 2015

Partneři webu s recepty:



Sháníte kvalitní a designově hezké záclony, navštivte Dante.cz



Prodej luxusních šatů. Plesové šaty, koktejlové a krátké šaty, večerní šaty a spousty další luxusních šatů pro pravé dámy.



Získejte slevy až 30% na AVON produkty , dárky z motivačních programů, benefity od našich partnerů a mnohem víc. Registrujte se zdarma ještě dnes a zjistěte, co všechno Svět krásy AVON nabízí..



Široká nabídka Holandských krmiv Bardog


Bytový textil v nejrůznějších vzorech a hlavně krásné záclony můžete objednávat v e-shopu DANTE.


BIGinzerce - inzerce,bazar

600 000 inzerátů s fotkou a kontakty, inzerce ZDARMA a bez registrace

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!